Localitate deszăpezită după trei zile

Data publicării:
drum zapada mangalia

Comuna Albeşti, din apropiere de Mangalia, a fost izolată aproape trei zile din cauza zăpezii. Seara trecută, până şi utilajele de deszăpezire au rămas înţepenite în nămeţi. Abia astăzi la prânz au reuşit autorităţile să deblocheze drumul până în centrul comunei. Câteva sate sunt încă izolate.

De când au început ninsorile şi viscolul, Adrian Erceanu nu a mai reuşit să ia legătura cu părinţii săi, aflaţi în comuna constănţeană Albeşti. Localitatea a rămas izolată, după ce zăpada a blocat drumul spre Mangalia şi liniile de electricitate s-au rupt. Duminică dimineaţă, bărbatul declara că va pleca pe jos către părinţii săi: „Nu au semnal pe GSM, telefonia fixă este căzută. O să încerc să o iau pe jos înspre Albeşti, pe o distanţă de 11 kilometri.”

Sâmbătă seara, O încercare a autorităţilor de a îndepărta zăpada a eşuat. Maşina de deszăpezire s-a stricat după doar două sute de metri. De dimineaţă, Adrian Erceanu a fost ajuns din urmă, pe drumul spre Albeşti, de utilajele de deszăpezire.

Gheorghe Moldovan, primarul comunei Albeşti: „Lucrăm acum pe DJ cu două vole, două buldoexcavatoare. A trecut şi o lamă. Acum încercăm să ajungem până la IAS. De acolo a plecat altă volă spre Albeşti.”

Anca Chiriţă, purtătorul de cuvânt al ISU Constanţa: „Toată localitatea e izolată. Se încearcă într-un timp relativ scurt, dar nu putem să aproximăm în minute, ore, în cât timp se poate ajunge acolo.”

În jurul orei 13:30, utilajele au reuşit să deblocheze şoseaua spre Albeşti. Primarul spune că probleme apar de fiecare dată când ninge în zonă.

Gheorghe Moldovan, primarul comunei Albeşti: „Problemele pe drumul judeţean sunt de ani de zile, pentru că zona e foarte expusă la viscol. Este foarte greu. Noi cunoaştem situaţia şi s-ar putea remedia prin câteva parazăpezi în anumite locuri pe care le ştim.”

Sursa: Digi24

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri