Localnicii din Deveselu învaţă limba engleză în aşteptarea americanilor

Data publicării:
cursuriengleza

La căminul cultural din Deveselu, duminica se vorbeşte numai în engleză. Cursanţii sunt din Deveselu şi din comunele învecinate. Mulţi dintre cursanţi rostesc pentru prima oară cuvinte în altă limbă. Rodica Anghel locuieşte de o viaţă în Deveselu şi, chiar dacă are deja un loc de muncă, visează să lucreze la baza americană.

„Mi-e puţin mai greu, dar ştiţi cum e vorba aia, orice început este greu. De asta am venit, să aflăm lucruri interesante şi să comunicam, să putem să ţinem o conversaţie cu cineva dacă vom avea posibilitatea”, spune Rodica Anghel, cursantă.

Cursurile sunt organizate duminica, pentru ca fiecare localnic să poată ajunge.

Profesoara ştie că va avea mult de muncă în perioada urmatoare. Este mulţumită totuşi că prezenţa la cursuri este destul de mare, iar oamenii sunt receptivi.

Domnii mai în vârstă, doamnele, merg foarte bine pe termenii tehnici. Asimilează mult mai uşor. La conversaţie mai este puţin de lucru”, spune Mihaela Cozma, profesoară de engleză.

Cursurile vor dura un an şi sunt oferite gratuit de firma care va asigura mentenanţa în cadrul bazei americane. La finalul perioadei, compania va face recrutări din rândul sătenilor care vorbesc limba engleză.

„Tinerii care acum sunt plecaţi în Europa să muncească, să se întoarcă acasa la parinţii lor şi să aibă serviciu aproape de casă, să aibă grijă de copii. Acesta este ţelul nostru şi acesta a fost obiectivul”, spune Ion Căliman, primar Deveselu.

Americanii vor investi la Deveselu 800.000 de euro pentru a renova şcoala şi grădiniţa, dar şi pentru a construi o grădiniţă nouă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri