Locatarii unui bloc reabilitat doar pe hârtie îşi repară singuri terasa

Data publicării:
reabilitare

Blocul se află pe Şoseaua Colentina, chiar lângă magazinul Bucur Obor. După ploile din ultimele luni, care au inundat apartamentele de la ultimul etaj, locatarii au cerut primăriei să trimită o firmă care să le repare terasa.

.„Au încercat să se spele pe mâini. Să mă plimbe de la un departament la altul. Că nu ţine de Direcţia de Servicii Publice sau că nu ţine de relaţia cu asociaţiile de proprietari, sau că nu ţine de reabilitare şi aşa mai departe. Cert e că eu nu am primit încă un răspuns, deşi au expirat cele 30 de zile, termen legal în care trebuiau să-mi dea un răspuns”, spune un locatar.

Forţaţi de situaţie, oamenii au decis să-şi rezolve singuri problema.

„Acum mă văd nevoit să repar din buzunarul propriu, măcar parţial, ca să nu am probleme. Comitetul nu a fost de acord să facă reparaţia pe banii asociaţiei. De la primărie, viceprimarul ne-a spus că dacă ne apucăm să facem reparaţia, pierdem garanţia”, adaugă bărbatul.

O garanţie dată pentru lucrări neterminate. Reabilitarea s-a făcut doar pe latura dinspre bulevard. În spate, au fost abandonate. La fel şi acoperişul.

Societatea care s-a ocupat de lucrări este Electrica Serv. Aceasta a încasat peste 17 milioane de euro pentru reabilitarea mai multor imobile din Capitală, iar o parte din lucrări nu au fost finalizate. Electrica Serv este controlată de mai multe offshore-uri. La adresa menţionată în contractele cu Primăria sectorului 2 nu există nicio societate.

Digi24 a prezentat în ultimele luni şi alte cazuri în care blocuri care nu au fost reabilitate, apar în registrele Primăriei cu lucrări recepţionate. Raportările sunt făcute de firma Fucomar Proconsulting, angajată şi plătită de administraţie tocmai ca să verifice construcţiile.

Nici reprezentanţii Electrica Serv, nici cei ai Fucomar Proconsultin nu au fost de găsit, pentru a comenta situaţia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri