Locuințe ANL, construite în ritm de melc

Data publicării:
blocuri

Cele patru blocuri pe care Agenția Națională pentru Locuințe le construiește pentru tinerii din Sibiu ar fi trebuit finalizate, potrivit contractului inițial, în martie 2011.

O firmă din Botoșani a început să construiască aceste blocuri, în urmă cu aproape șase ani. După ce mai multe termene de finalizare au fost nerespectate, firma a renunțat la contract în anul 2012. Lucrările au fost preluate de o firmă din Făgăraș, însă și aceasta are întârzieri de aproape un an la contractul încheiat cu Agenția Națională pentru Locuințe.

Firma susţine că noul termen stabilit pentru finalizarea lucrării este finalul acestei luni. Muncitorii din şantier au, însă, dubii că vor termina lucrarea în doar două săptămâni.

Muncitor: „La amenajările exterioare... La interior mai e foarte puțin... Nu e, nu e mult.
Reporter: Credeți că se termină anul acesta?
Muncitor: Sigur. Sigur, într-o lună este, cred că-i aproape gata.

Locuitorii din zonă s-au obișnuit cu șantierul permanent de lângă casele lor.

„Cam de-atunci. Adică de vreo trei ani a început să se finiseze”, spune un localnic.

Primăria Sibiu nu a deschis deocamdată concursul de dosare pentru cele 88 de locuințe, pentru că acestea nu au fost încă predate.

Primăria Sibiu a efectuat, însă, anul acesta, lucrările de conectare a blocurilor construite de ANL la rețelele de utilități”, a declarat Mirela Grigore, purtător de cuvânt al Primăriei Sibiu.

Agenția Națională pentru Locuințe recunoaște că nimeni nu va plăti pentru întârzierile repetate.

„Având în vedere că executantul lucrărilor este în insolvență încă din data de 18.06.2012, coroborat cu prevederile Legii nr. 85/2014, nu a fost posibilă aplicarea penalităților de întârziere”, se arată în răspunsul ANL la solicitarea Digi24.

În 2012 a fost inaugurat la Sibiu cel mai recent bloc ANL. Prioritate pentru cele 85 de apartamente au avut, atunci, medicii rezidenți.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri