Locuințe printre munți de gunoaie, la marginea Bucureștiului. Deșeurile se aruncă la lumina zilei

Data publicării:
gunoaie bragadiru

„Aici este o groapă de gunoi care creşte zilnic, de doi ani mi-am cumpărat această casă şi văd cum gunoaiele se adună, se adună”, spune un locuitor al zonei.

Adrian și-a ridicat locuința la granița dintre Sectorul 5 și Bragadiru cu aproape 200.000 de euro. Casa visurilor a devenit un coomar.

Locuitorii din zonă spun că au făcut reclamații atât la Primăria sectorului 5 cât și la Primăria Bragadiru. Până acum, însă, nimeni nu a luat vreo măsură.

În trecut, gunoiul era aruncat la adăpostul nopţii. Acum totul se întâmplă la lumina zilei.

„Noi suntem inconjuraţi de gunoaie. Aici este un focar de infecţie. Aici nu poţi trăi liniştit cu un aer curat. Nu se poate discuta aşa ceva. Uitaţi daca aţi putea să trăiţi aici. Puteţi trăi oare linilştit aşa, că nu vă îmbolnăviți de hepatită?”, spune o femeie care locuiește în zonă.

Reprezentanții Primăriei Bragadiru motivează că nu au poliție locală care sa emită sancțiuni.

Mai ține și de educație, suntem salbătici, nu avem cum să menținem curățenia. Vin seara, plătesc țiganii să aducă gunoiul, în loc să vină la noi ca firmă specializată”, spune Mihai Zaharia, reprezentantul firmei de salubritate din Bragadiru.

Reportajul DIGI 24 a smuls promisiunea de la Primăria Bragadiru că se va face curat în zonă în zilele următoare. Primări Sectorului 5, însă, nu a dat niciun răspuns solicitărilor noastre. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri