Locuri de muncă de pe urma marilor firme

Data publicării:
catering bucatar

La Codlea îşi are sediul o mare companie germană care produce componente auto pentru maşini de lux din toată lumea. Are în jur de 1.500 de angajaţi. Pe lângă salariu, cei care lucrează aici mai au şi alte beneficii - de exemplu masa de prânz asigurată de companie. La cantina din incinta fabricii lucrează oamenii unei firme de catering.

„Am început în anul 2012 cu un singur angajat, iar în prezent avem 11 angajați și încă mai suntem în căutare încă de trei. E un loc de muncă categoric sigur, toate condițiile sunt extraordinare”, spune Raluca Coman, administratorul firmei de catering.

Aşadar, companiile mari nu asigură locuri de muncă doar în domeniul lor de producţie, ci dezvoltă şi alte servicii conexe.

„Avem mai multe companii care prestează servicii pentru noi, sunt companii românești din zonă, cum ar fi cele pentru pază și ordine, compania care ne livrează serviciile de catering și de cantină din interior, curățenia. Serviciile sunt externalizate, se face un concurs cu un caiet de sarcini, iar cel mai bun câștigă”, spune Marius Suranyi, directorul unei companii germane din oraşul Codlea.

În comuna Cristian găsim o altă companie, tot cu capital german. Este unul dintre cei mai mari angajatori privaţi din Braşov. Şi aici, pe lângă cei peste 3.000 de salariaţi, există mulţi alţi oameni care au un loc de munca datorită fabricii.

„Dacă discutăm despre toate componentele achiziţiei pentru compania noastră, începând de la materie primă, componente, servicii neproductive şi servicii pentru angajaţi, doar pentru compania noastră erau aproape 2.000 de locuri de muncă”, spune Alexandru Blemovici, directorul companiei germane.

Transportul este doar unul dintre serviciile externalizate ale companiei. Zilnic, pe poarta fabricii intră şi ies în jur de 50 de camioane.

În Braşov, numărul salariaţilor la privat este mai mare decât cel de la stat. Numai primele trei companii private asigură în jur de 13.000 de locuri de muncă. De cealaltă parte, cele mai mari trei companii de stat au puțin peste 4.000 de salariaţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri