Locurile de picnic de la marginea Galaţiului, pline de gunoaie

Data publicării:
gunoi

Soare, peste 20 de grade Celsius şi liber în a doua zi de Paşte. Ingredientele perfecte pentru o ieşire în aer liber, la grătar. Mai puţin grămezile de gunoaie pe care mulţi le-au lăsat în urmă, ca un semn nedorit al trecerii lor prin acele locuri.

Ce să-i spun eu lui ăla care a fost ieri? Dacă el nu are la cap nimic, sau în cap! Arată urât pentru că omul nu se gândeşte şi la ziua de mâine. Zice că: eu am fost azi, sănătate!”, spune un gălățean ieșit la picnic.

Noi când am venit am strâns ca să avem loc să ne întindem. Noi le punem în pungă şi le luăm acasă”, adaugă o altă persoană.

Iar cine nu a strâns gunoaiele altora şi-a căutat bine un loc mai curat.

„Nu e cineva care să se ocupe cu treaba asta. Că dacă ar fi cineva care să-i tragă un pic la răspundere nu ar fi aşa. Dacă s-ar da nişte amenzi, probabil că nu ar mai lăsa gunoaiele în urma lor”, consideră un localnic.

De saci menajeri nici vorbă. Erau câţiva agăţaţi în copac.

„Asta înseamnă că aşa fac de când sunt ei. Nu de acuma. Nu-s gospodari. Ce să le zicem?”, spune un al localnic.

Peisajul dezolant de la marginea Galaţiului completează situaţia din oraş. În Galaţi nu este deloc apă caldă în reţeaua centralizată, iar în unele zone nu este nici măcar apă rece, după ce furnizorii au oprit alimentarea, din cauza restanţelor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri