Lucrările de pe bulevardul Unirii sunt ilegale. Primarul Oprescu spune că a fost păcălit de edilul Negoiţă

Data publicării:
lucrari

Lucrările de pe Bulevardul Unirii au fost demarate în urmă cu jumătate de an. Cu acordul consilierilor de sector, primarul Robert Negoiță a scos din rădăcină copaci şi a betonat o parte din spațiul verde cu dale scumpe. În locul arborilor a pus pergole și a amenajat locuri de parcare.

Primarul Sectorului 3 se angajase doar să înalțe bordurile de pe Bulevardul Unirii. A mers să ceară aprobare de la Sorin Oprescu pentru că artera este în administrarea Primăriei Capitalei.

.„A pornit totul de la înălţarea bordurilor, pentru că aţi văzut că stratul de pământ este dublu, s-a mărit spaţiul verde, dar se scurgea tot pământul ăla când ploua. Şi atunci am fost de acord”, spune primarul Sorin Oprescu.

Consilierii locali ai opoziției spun că primarul a cheltuit ilegal banii locuitorilor din sector.

El nu avea voie ca să efectueze lucrări pe bulevardul acesta, altele decât de a face curăţenie, de a amenaja spaţii verzi şi de a toaleta copaci. Atât. Restul, toate construcţiile acestea megalomanice, sunt pentru că trebuia să cheltuiască banii pentru cine trebuie”, susţine consilierul local Victor Tărtăcuţă.

Ilegalitatea lucrărilor a fost sancţionată de primarul Capitalei cu trei amenzi: de 5.000, de 10.000 și de 50.000 de lei. Sancţiunile primite au fost pentru lucrările făcute pe aleile de pe una din părțile bulevardului Unirii.

Sorin Oprescu spune că amenzile au fost plătite.

În ciuda amenzilor, Primarul Sectorului 3 a continuat lucrările de amenajare și pe celălalt sens.

Ne aşteptăm ca şi pe partea stângă să fie alte amenzi, desigur mai mari. Dar, cum spuneam, primarului nu-i pasă, pentru că se ascunde în spatele hotărârilor de consiliu, unde se votează cum doreşte dânsul. Iar, cum spuneam, banii nu-i plăteşte el, îi plăteşte bugetul primăriei”, afirmă consilierul local Honorius Circa.

De mai bine de trei săptămâni, primarul Robert Negoiţă refuză să spună de ce a amenajat bulevarde care nu țineau de sectorul său. Viceprimarul Andrei Cristian Tudorache explică de ce lucrările de ridicare a bordurilor s-au transformat în ceva complex: „Într-adevăr, s-a ridicat problema în şedinţa anterioară a consiliului local, dar reprezentanţii noştri de la Direcţia de Utilităţi au spus că a fost din cauza lovirii accidentale a unor arbori”.

Investiția primăriei de sector pe teritoriul Primăriei Capitalei nu s-a oprit aici. De la 1 aprilie 2014, edilul Sectorului 3 a angajat o firmă privată care să păzească aceste construcţii.

Primăria Sectorului 3 a plătit nişte firme de pază să păzească nişte obiective ridicate ilegal pe un teritoriu ce ţine de Primăria Capitalei”, susţine consilierul local Honorius Circa.

Primarul Sorin Oprescu susţine că îl va amenda pe edilul Robert Negoiţă şi pentru lucrările făcute pe partea stângă a bulevardului Unirii.

Primăria Sectorului 3 nu a vrut să precizeze valoarea investiţiilor. Consilierii estimează că ele se ridică la 10 - 12 milioane de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri