Lungul drum spre casă. S-a mers ore întregi în coloană pe drumurile dinspre mare și dinspre munte

Data publicării:
Aglomerație pe Valea Prahovei
Aglomerație pe Valea Prahovei. Foto: Digi24

Mii de şoferi, acelaşi răspuns: „Se circulă oribil!”. După ce au răzbit prin haosul din staţiuni, turiştii s-au lovit de blocajul de la Podul Agigea. Drumul spre Autostrada Soarelui a părut mai lung decât cele trei zile de minivacanţă la mare.

Un șofer spune că a străbătut distanța dintre Mangalia și Agigea în patru ore. Este vorba de doar câteva zeci de kilometri.

Încinşi de soare şi nervi, turiştii au simţit nevoia să ceară socoteală: „Taxa pentru pod pentru ce o plătim? Şi rovignetele?”

Şoferii mai mult au stat în coloană. Rândurile de maşini se întindeau pe aproape 12 kilometri.

Traficul rutier a fost foarte intens pe acest drum naţional care leagă Mangalia de Constanţa - DN39. La un moment dat, coloana de autovehicule pe sensul de mers dinspre Mangalia înspre Constanţa a pornit din Tuzla până în zona Agigea, la vechiul pod”, a spus Paul Ulieru, comisar-șef la Centrul Infotrafic.

Poliţiştii au luat măsuri temporare pentru fluidizarea traficului. Aceştia au restricţionat circulaţia pe Podul de Agigea dinspre Constanţa spre sudul litoralului, pentru ca şoferii să meargă şi pe contrasens. Iar la ieşirea din Eforie Nord, toate maşinile au fost redirecţionate pe noul pod.

La acest sfârşit de săptămână, pe litoral au fost peste 200.000 de turişti.

A fost aglomeraţie şi pe şoselele de la munte. Între staţiuni, în cele mai rele momente ale zilei, erau cozi de peste 10 kilometri. Cel mai mult au stat șoferii la ieşirea din Predeal. Ei spun că din Braşov şi până acolo au făcut de două ori mai mult decât într-o zi obişnuită.

DN1 s-a aglomerat mult mai repede decât se aşteptau poliţiştii. La ora 11 maşinile formau deja cozi întinse pe mai mulți kilometri. Prevăzători, turiştii s-au gândit să plece din timp, ca să nu prindă ambuteiaje. Dar se pare că nu a fost o idee prea originală.

„Am crezut că mă încadrez până în 11 când pleacă oamenii, îşi fac check out-ul, şi se pare că nu. E blocat”, spune un șofer.

Ca să nu pierdeţi timpul şi banii de benzină, încercaţi şi alte trasee: dacă plecaţi din zona Bran-Moeciu spre Capitală, mergeţi pe Drumul Naţional 73, pe ruta Curtea de Argeş-Pitesti-Bucureşti. Cei care vin de la Râşnov au varianta spre Pârâul Rece, pe DN73A care îi scoate pe DN1 la ieşirea din Predeal. Acelaşi sfat şi pentru turiştii care părăsesc Poiana Braşov şi nu vor să traverseze oraşul. Ei pot cobori pe DN1E până la Râşnov, iar de acolo spre Pârâul Rece - Predeal. Cine vrea să meargă mai repede de la Braşov la Bucureşti este bine să seteze GPS-ul pe varianta DN1A spre Săcele - Cheia -Vălenii de Munte.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri