Magazin cu haine gratuite

Data publicării:
haine-1

 

Foto: Gulliver/GettyImages

La inaugurarea magazinului unde hainele nu se cumpără, ci sunt oferite gratuit a venit şi Carmen Eşanu. Are cinci copii şi un venit de doar 800 de lei. „Am luat două perechi de blugi, am luat treninguri la copii, pentru cel mic am găsit pantalonaşi”, spune ea.

Şi alţi oameni nevoiaşi au venit la magazin tot cu gândul la cei mici.

Hainele sunt donate de oameni care spun că au vrut să facă o bucurie unor persoane mai puţin norocoase decât ei.

Ideea deschiderii unui astfel de magazin a avut-o Asociaţia Mămicilor din judeţul Constanţa.

„Magazinul va fi permanent. Tot timpul vor fi oameni care vor dona şi oameni care vor lua...”, spune Ana Maria Apopei, preşedintele Asociaţiei Mămicilor Constanţa.

De patru ani, mămicile din Sfântu Gheorghe se întâlnesc la un târg de haine pentru copii.

„Se găsesc lucruri interesante, mai ales că între mămici ne ştim, deja ne-am intâlnit şi în parc şi în oraş, aşa că deja ştim cu cine putem să ne schimbăm hăinuţele”, spune o femeie.

Torma Vera, iniţiatorul proiectului, spune că „a fost ideea că toată lumea are o grămadă de haine. Am și eu un copil mic si ce să facem cu hainele, cu jucăriile pe care nu le mai folosim, şi am văzut pe internet ideea asta.”

Astfel de evenimente au loc periodic şi în Braşov. Luna trecută s-a organizat un bazar de lucruri gratuite, unde au venit toţi cei care au avut de oferit lucruri pe care nu le mai folosesc.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri