Magazinele din Orșova și Eșelnița sunt goale. Două drumuri din județul Mehedinți, blocate aproape 20 de ore

Data publicării:
eselnita

Drumul Național 6 dintre Orșova și Turnul Severin și Drumul Național 57 către Eșelnița au fost blocate. Mașinile cu alimente ar fi trebuit să ajungă până acum la Orșova. Rafturile magazinelor erau goale. Oamenii se plângeau că nu mai au pâine și tot ce mai puteau face era doar să aștepte ca drumurile să fie deblocate.

De ieri dimineață pompierii și jandarmii se chinuie să deblocheze drumurile. Autoritățile sunt în continuare sub alertă. Două persoane din Eșelnița, ambele peste 60 de ani, au fost date dispărute.

DigiVOX. O casă din Orșova, în pericol de prăbușire din cauza alunecărilor de teren

Viitura a măturat totul în calea ei în comuna Eşelniţa. Ploile au adus de pe versanţi mii de tone de pământ. Patru case au fost înghiţite complet de viitură, iar alte 18 riscă să cadă din clipă în clipă. Ion Bădoiu stă neputincios în faţa casei. Cu lacrimi în ochi, bărbatul se aşteaptă ca locuinţa sa să se dărâme.

Camerele au rămas, coridorul s-a dus”, spune Ion Bădoiu.

La doar câteva case distanţă, un alt localnic a văzut cum casa îi este înghiţită complet de pământ adus de pe versanţi.

Viitura a adus de pe versanți cantități enorme de aluviuni ce au distrus totul în cale.

Suntem la nivelul acoperișului. Mai sunt trei metri în jos, gardurile sunt toate rupte. A venit așa deodată cu lemne, cu bolovani, abia am apucat să ieșim din casă să ne salvăm”, povestește Dumitru Georgescu.

Şi drumurile din comună au fost distruse complet de viitură. Doi oameni sunt de negăsit de ieri, după ce au fost luaţi de ape.

Viitura a făcut prăpăd şi pe Drumul Naţional 6, care leagă Orşova de Drobeta Turnu Severin. Şoseaua a fost închisă mai bine de 18 ore, după ce o alunecare de teren de pe versanţi a blocat şoseaua aseară. Valul de pământ a izbit un tir şi o cisternă. Şoferii celor două autotrenuri au reuşit să coboare la timp.

Mi-a spus că s-a scufundat întâi o gramadă mică și atunci au stat că nu au avut trecere, erau mașinile din față și el, și s-au dat din mașină jos. Și dintr-o dată a venit o gramadă mare și noroc că e destul de larg și drumul aici și e tare parapetul că nu știu ce se putea întâmpla. A fost astupat camionul până la jumăte, cisterna și capul până la fereastră”, spune Victor Ion, patron firmă de transport.

Sute de şoferi au rămas blocaţi în trafic toată noaptea. Mulţi dintre ei au sărit în ajutorul drumarilor să înlăture pământul de pe drum.

Abia azi la prânz, drumarii au reuşit să ridice cele două autotrenuri de pe DN6 şi să redeschidă circulaţia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri