Mama tripleţilor care a dat statul în judecată i-a trimis preşedintelui Klaus Iohannis o scrisoare deschisă

Data publicării:
10429850 785252011588783 297922871539771511 n

 

FOTO Facebook 

Ionela Danciu a dat în judecată Direcţia Muncii din Alba, după ce a realizat că, deşi are trei copii, nu va primi indemnizaţie decât pentru unul. „Mergeam pe stradă şi vedeam trei mame cu trei cărucioare. Bineînţeles, eu cu întăririle de rigoare, cu mama, cu Ionuţul meu. Mă întrebam, eu sunt cât toate trei la un loc”, spunea atunci Ionela Danciu. După ani de zile de procese, femeia nu şi-a făcut dreptate doar ei, ci a reuşit să schimbe şi legea în beneficiul tuturor părinţilor de multipleţi.

Au fost doi avocaţi care m-au reprezentat gratuit. Ei au făcut treabă la Alba Iulia, ei mi-au pregătit actele. La Înalta Curte m-am reprezentat singură”, spune Ionela Danciu. Acum, femeia i-a trimis preşedintelui Klaus Iohannis o scrisoare deschisă, mâhnită că nu-şi poate găsi un loc de muncă deşi are pregătire. Femeia spune că nu vrea ajutor social, ci un sfat de la şeful statului.

Redăm integral scrisoarea trimisă:

„În atenţia preşedintelui României, Klaus Johannis,

Bună ziua,

Mă numesc Danciu Ionela Mariana, am 37 de ani, domiciliez în municipiul Aiud, judeţul Alba şi, mă adresez dumneavoastră cu următoarea situaţie:

În 2006 am născut TRIPLETELE: Danciu Luana, Andrada şi Alesia, care acum au 8 ani şi, care sunt sănătoase. În 2015, termină clasa a II-a, cu rezultate foarte bune la învăţătură. În 2013, 2014 şi 2015 au obţinut medalii de aur, argint şi bronz, atât la individual cât şi în echipa de trei fete, la CAMPIONATUL NAŢIONAL, organizat la Braşov, respectiv Mediaş, la sportul, karate

Vechimea şi studiile (acte pe care le ataşez prezentei) m-ar recomanda să fiu o persoană care să fie activă în câmpul muncii, cu normă întreagă, dar, pentru că nu fac parte din nici un partid politic şi nici nu am făcut vreodată, mă adresez dumneavoastră cu rugămintea de a-mi spune, cum aş putea obţine un loc de muncă, pentru a-mi creşte în condiţii NORMALE, fetiţele, nu cu un singur salariu, al soţului. Nu vreau să apelez la sume oferite de stat, ca sprijin social, nu mă consider un caz social, mă consider o persoană care, conform vechimii şi studiilor, POATE ŞI DOREŞTE SĂ MUNCEASCĂ, CARE SĂ FIE UN CETĂŢEAN RESPECTAT, ÎN ROMÂNIA!”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri