Marcel Iureș, despre controversele pe tema familiei tradiționale: Avem treabă, altceva n-avem de făcut?

Data actualizării: Data publicării:
marcel iures

Actorul Marcel Iureș, care se declară un om credincios, consideră că actualele controverse pe tema familiei tradiționale sunt „o șmecherie” și „o gogoașă”. El spune că nu societatea ar trebui antrenată în asemenea discuții, care mănâncă timp și energie și care sunt lipsite de relevanță.

Ar trebui să se hotărască într-un final și Biserica, și statul, și legiuitorii dacă mai folosește la ceva sintagma căsătoria este „între un bărbat și o femeie”, spune actorul, întrebat dacă ar avea ceva împotrivă dacă în România s-ar legifera și căsătoria între persoane de același sex. „Avem treabă, altceva n-avem de făcut? Am altă treaba, pur și simplu, am altă treabă!”, a mai declarat Marcel Iureș în emisiunea „În fața ta” de la Digi24. El a comentat, în legătură cu scandalul din weekend, de la Cluj, cu actrița Oana Mardare (zbucnit la un miting al susținătorilor familiei tradițională) că dacă dai o palmă unui cerșetor, în mod firesc se strânge lume.

„E o șmecherie de termeni, se iau la vorbe...Aaaa, trebuie să precizăm cine sunt soții...Un bărbat și o femeie...Păi și nu e normal?”, s-a mirat actorul, care spune că la baza societății e familia formată dintre un bărbat și o femeie, pentru că ei fac copii și asigură mersul înainte al lumii. Poate se mai naște un Iisus, un Mahatma Gandhi...”, a menționat Marcel Iureș.

La precizarea realizatorului emisiunii că toată agitația cu familia tradițională este pentru a exclude posibilitatea legiferării căsătoriilor între persoanele de același sex, Marcel Iureș a spus: „E treaba lor. Asta e. Eu m-am însurat cu o femeie. Am făcut un copil, care are sexul bărbătesc (...) Foarte bine (că minoritățile sexuale au drepturi). Și? Noi ce să facem? E o prostie (să faci din asta o temă de discuție națională – n.r.). Preocuparea în sine e o gogoașă. Serios. Avem treabă de nu ne vedem capul. Câte nu avem de facut? (...) Nu e deloc o prioritate, iar oportunitatea - D-zeu știe! Cred că pentru o bună parte din cei care militează încearcă să introducă și „vietatea” asta în ideea de familie... e un exercițiu”.

Despre incidentele de la Cluj actorul a comentat: „Ca la scandal. Dați o palmă unui cerșetor la Casa Centrală a Armatei și o să vedeți că se strânge lume buluc. Astea-s simple. E mersul lumii. Vorbim de minorități - și nu o spun cu ipocrizie, că descopăr eu acum cuvântul -, am... altă... treabă. Pur și simplu am altă treabă. Nu îmi bat capul. Oricum plătim o armată de oameni care trebuie să gândească lucrurile astea. Tot pe mine mă întrebi? Ce-ai cu mine, frate? Am treabă! Pe cuvânt!”, a insistat actorul.

El a ținut să precizeze că sunt enorm de multe talente în zona minorităților sexuale și a povestit (urmărește materialul video - n.r.) o întâmplare de când se afla la Los Angeles și s-a uitat într-o zi la un show Oprah Winfrey. „Vă zic cazul meu. Eu sunt alb, fumător, sunt catolic, bunicii mei au făcut o parte din America, întâmplător chiar asta de-aicea de unde fumez eu, sunt heterosexual, am 11 nepoți, îmi iubesc nevasta și muncesc de mă ia dracu’, de dimineața până noaptea. Ca să-nțeleg: e cazul să ne organizăm și noi? Spuneți-mi. Nu e nicio problemă. Ne organizăm!”, a conchis actorul.

Interviul integral îl puteți urmări aici.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri