Mărire de salariu de 1 leu, la Spitalul Clinic de Recuperare din Cluj-Napoca

Data publicării:
marire leu

„De la 849 eu am ajuns la 850 şi, când am văzut salariul, normal că nu m-am bucurat la diferenţa de un leu. Mie mi se pare deja că este o batjocură”, spune Ana Suciu.

Femeia lucrează ca îngrijitoare în baza de tratament ade peste 6 ani.

La începutul anului, a fost anunţată că i se majorează salariul. Avea 849 de lei. A aflat că va primi 850. De fapt, femeia câştigă la fel ca înainte: 599 de lei pe lună, salariu net. Bani cu care nici ea, nici alţi angajaţi care fac parte din personalul auxiliar al spitalului spun că nu pot trăi.

Majoratea a fost nesemnificativă la salariul brut ceea ce înseamă la unele 1 leu, 10 lei, maxim a fost de 50 de lei, la colegii care au cea mai mică vechime, sub un an vechime în muncă”, spune Ilisie Dascăl, preşedinte Sindicatului Spitalului Clinic de Recuperare Cluj.

Această categorie de personal economico-gospodăresc în care intră şi muncitorii, suntem foarte nemulţumiţi, pentru că facem parte tot dintr-o instituţie bugetară”, afirmă Adriana Bob, referent tehnic-administrativ la Spitalul Clinic de Recuperare Cluj

Tot un leu în plus la salariul minim pe economie au primit şi alţi 4 angajaţi ai spitalului. Mai norocoşi au fost alţi 10 colegi, care au primit până la 10 lei în plus la leafă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri