Mărturia mamei poliţistului Bogdan Gigină

Data actualizării: Data publicării:
bogdan gigina fb

La o zi după ce Senatul a refuzat să permită DNA să-l ancheteze pe Gabriel Oprea pentru moartea lui Bogdan Gigină, mama poliţistului a dezvăluit prin ce a trecut în noaptea în care şi-a găsit copilul, fără viaţă, la spital. Este pentru prima dată după aproape un an când Carmen Gigină vorbeşte despre acel moment.

bogdan gigina fb

Carmen Gigină, mama poliţistului Bogdan Gigină: Nu am vrut pînă acum să vorbesc despre trăirile noastre; acum vreau ca toţi cei care ne-aţi „condamnat” să înţelegeţi de ce nu am făcut-o.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Sunt lucruri greu de spus şi greu de imaginat pentru voi, care sunteţi părinţi. În seara zilei de 20 octombrie 2015, în urma telefonului primit la ora 19:02, am alergat către Spitalul Universitar. Cel care ne-a anunţat de accident repeta „nu pot să cred că s-a întîmplat asta, nu pot să cred...”. Soţul meu şi-a îmbrăcat un trening peste pijama şi a plecat către spital... Eu m-am blocat, nu reuşeam să mă îmbrac... Eram... paralizată... I-am spus să alerge soţului meu: Am să ajung cu un taxi, nu mă aştepta... du-te lîngă băiat. Am ieşit în stradă căutînd un taxi. ...Greu de găsit. ...Afară ploua torenţial. Am pornit către zona Unirii spunînd rugăciuni pentru viaţa copilului meu. Nu îmi păsa că oamenii se opreau şi mă priveau ca pe un om debusolat, nu-mi păsa decît de el, de copilul meu, imploram Divinitatea ca el să fie bine. În momentul în care am intrat în Spitalul Universitar am avut impresia că toată lumea mă cunoaşte. Cel de la intrare a întrebat: „Sînteţi mama poliţistului accidentat?” Mi-a arătat uşa unde copilul meu era resuscitat. Am intrat şi acolo am găsit un copil, copilul meu, complet desfigurat, cu gîtul retezat, cu chipul plin de sînge, pardoseala era plină de sînge. M-am prăbuşit la picioarele lui, sărutîndu-le şi strigîndu-l. Încă avea soşetele ude un picioare. M-am trezit ridicată brusc şi zguduită de umerii... Medicul de gardă plîngea şi încerca să mă facă să înţeleg că nu se mai poate face nimic. M-am prăuşit din nou la picioarele copilului meu, implorînd şi privind oamenii care, deşi ştiau că nu se mai poate face nimic pentru el, nu vroiau să renunţe. Nu am să uit niciodată cum acei oameni încercau imposibilul, nu am să uit lacrimile care li se înnodau sub barbă...
Astăzi privesc, privim neputincioşi la nedreptatea făcută sufletului copilului nostru, a scris Carmen Gigină pe contul său de Facebook.

Ieri, fostul ministru de Interne Gabriel Oprea le-a cerut colegilor săi din Senat să voteze împotriva solicitării DNA de permitere a începerii urmăririi sale penale. Iar majoritatea, adică 73 de senatori printre care s-a aflat şi Gabriel Oprea, a făcut exact aşa. Au fost doar 45 de voturi "pentru". Cererea DNA a fost respinsă. Procurorii ceruseră permisiune să îl ancheteze pe Gabriel Oprea în dosarul morţii poliţistului Bogdan Gigină, care a murit într-un accident în timp ce făcea parte din coloana oficială a fostului ministru.

Citiţi şi:

G. Oprea după votul din Senat: O să duc crucea asta toată viaţa

Tariceanu, Nicolae, Năstase, printre cei care l-au scăpat pe Oprea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri