Măsuri în cazul femeii cu scleroză multiplă

Data actualizării: Data publicării:
laura florescu

Pensiile de invaliditate ar putea fi cumulate cu veniturile din drepturi de autor.

Amendamentul, depus de Liviu Dragnea, şi susţinut de toate grupurile parlamentare, a trecut de Comisia de Muncă a Camerei Deputaţilor.

Modificarea a fost propusă, după ce o femeie bolnavă de scleroză multiplă şi-a pierdut pensia de invaliditate pentru că a câştigat 270 de lei, în urma publicării unui volum de poezii.

M-am gândit să scriu o carte, eu scriu de mult timp poezii, de când m-am îmbolnăvit și toată lumea zicea: Scrie o carte! Zic: OK și am scris o carte. Nu m-am îmbogățit, din contra, trebuie să dau banii înapoi. Pentru că eu nu am drept de muncă și am făcut venituri necuvenite, mi se oprește pensia pe luna în care am luat banii pe carte”, a explicat Laura Florescu pentru Digi24.

În luna iunie, editura i-a virat în cont 260 de lei pentru drepturi de autor, sumă care înseamnă 10% din vânzarea celor câteva sute de cărți ale ei.

Pentru funcționarii Casei Județene de Pensii Suceava, acești bani reprezintă sume încasate necuvenit, pentru că în actele din dosarul său de pensii scrie că femeia de 37 de ani este în incapacitate totală de muncă.

De aceea, vineri, femeia a primit o notificare prin care este somată să returneze pensia de boală de 520 de lei pe care a primit-o în luna iunie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri