Măsuri la nivel înalt după crima care a șocat poliția

Data actualizării: Data publicării:
politist generic maneca

Premierul Mihai Tudose a anunţat, sâmbătă, după moartea poliţistului dintr-o gară din judeţul Suceava, că poliţiştii nu vor mai patrula singuri, precizând că gradul de periculozitate al acestei meserii este ”înfiorător”.

”Am vorbit şi cu sindicatele, am vorbit şi cu doamna ministru ( Carmen Dan - n.r.). Trebuie să evităm, fiindcă, într-adevăr, gradul de periculozitate a acelei munci de a patrula de unul singur este înfiorător. Şi nu patrulează în locurile liniştite, ci acolo unde este potenţial negativ. Dar patrulelele nu vor mai fi niciodată dintr-un singur om, să patruleze unul singur. Îşi pune viaţa în pericol absolut gratuit”, a declarat premierul Mihai Tudose care a participat, sâmbătă, la deschiderea Campionatelor Naţionale de şah pentru echipe de juniori, la un centru sportiv.

Poliţistul Sorin Vezeteu, în vârstă de 38 de ani a fost ucis în Gara Burdujeni din Suceava, joi seară, fiind înjunghiat de un tânăr de 23 de ani, care i-a aplicat mai multe lovituri de cuţit. El a fost arestat preventiv vineri după-amiază, după ce, în aceeaşi zi, fusese reţinut de către procurori. În timpul audierii, agresorul şi-a recunoscut fapta, însă a spus că nu o regretă.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, sâmbătă, decretul de decorare post-mortem a subinspectorului de poliţie Sorin Vezeteu cu Ordinul Naţional ”Pentru Merit”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri