Maternitate lăsată în frig

Data publicării:
calorifer maternitate captura digi 15 10 2015

Ionica Alexandrescu locuiește într-o comună din Mehedinți și nu știa despre problemele de la spital, mai ales că maternitatea a fost inaugurată anul trecut. Duminică a născut și de atunci doarme cu mai multe pături pe ea pentru a se încălzi.

Ionica Alexandrescu, mamă: Este răcoare. Mai ales noaptea este foarte răcoare. Mai punem o pătură pe noi, la copii am adus un calorifer de acasă pentru că este frig și decât să se îmbolnăvească...

La bebeluși mai e cum mai e, că e ceva băgat acolo în priză, dar aici încă nu avem. Mai punem o haină în plus, un halat mai gros, o pătură. Încercăm să ne descurcăm.

„Totuși bagă la copii ceva acolo în priză și e bun. Noi mai chinuit, un halat, o pijama, ciorapi în picioare. Chiar nu credeam că într-o maternitate nouă și curată nu e căldură”, spun proaspetele mămici.

Spitalul din Severin este racordat la rețeaua publică de încălzire. Regia Autonomă de Activități Nucleare nu mai funcționează. Aşa că, de două luni, în oraș nu mai sunt furnizate apă caldă şi căldură. Conducerea spitalului le-a atras atenţia în nenumărate rânduri edililor cu privire la această problemă.

Cristian Jianu, purtător de cuvânt Spitalul Județean Severin: O dulce nepăsare în care fiecare așteaptă să treacă timpul și să vedem ce-o fi... Bine, rău, o să scăpăm și vine primăvara. În materie de spitale și instituții publice unde se tratează oameni bolnavi nu cred că se poate judeca în felul acesta.

Autoritățile locale au declarat de mai multe ori că singura soluţie sunt fonduri de la Guvern pentru cărbune. La ultimele discuţii pe această temă, edilii au promis că instalaţiile de caldură vor porni pe 1 noiembrie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri