Medic demis pentru băutură, repus în funcție

Data publicării:
medic bebelusi nou nascuti spital

Medicul ginecolog a fost prins băut în timpul programului, în 2013. Era de gardă, iar asistentele l-au solicitat să intervină la o naştere cu complicaţii. Medicul n-a răspuns, iar conducerea maternității a decis să spargă uşa cabinetului său. A fost găsit băut, iar analizele de sânge au arătat că avea o alcoolemie de 3,46 la mie. Acum, la trei ani de la incident, medicul s-a întors la spital, ca urmarea a unei sentințe judecătorești.

Deci eu am spus foarte clar , deja sunt niște întrebări confidențiale în care am susținut în rechizitoriu înaintat organelor judiciare punctul de vedere în care am spus foarte clar că nu am consumat băuturi alcoolice. Dar ce se întâmplase? Doamnă, deja insistați foarte mult”, spune Constantin Fătu, medic ginecolog

Este inacceptabil să-și desfășoare activitatea într-o secție de obstetrică ginecologie un medic care este prins cu alcoolemie atât de mare în cursul unei gărzi, când el are niște responsabilități cu totul și cu totul deosebite” , spune Mircea Onofriescu, fost manager al maternității Cuza Vodă Iași.

Medicul s-a putut întoarce la spital pentru că decizia de concediere a fost redactată greșit. De vină, spun reprezentanții maternității, ar fi chiar juristul spitalului. Decizia instanței i-a adus doctorului și despăgubiri de 30 de mii de lei. Jurista spitalului nu se consideră vinovată, dar nici nu dorește să comenteze decizia instanței. Între timp, medicul s-a întors la serviciu și chiar a început să facă gărzi.

În 2010, acelaşi medic a fost găsit băut la volan de trei ori în 24 de ore și a primit o condamnare cu suspendare pentru conducere în stare de ebrietate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri