Medicul care l-a consultat pe Gyuri Pascu, audiat

Data actualizării: Data publicării:
Ioan Gyuri Pascu_agerpres_3342574
Foto: Agerpres

Medicul care i-a pus lui Ioan Gyuri Pascu diagnosticul de „atac de panică” a dat aseară explicaţii în faţa superiorilor. Şase anchete au fost deschise după moartea artistului, iar Ministerul Sănătăţii vorbeşte despre o „posibilă abordare superficială”.

Comisia de disciplină întrunită la nivelul Serviciului de ambulanță București-Ilfov, care a demarat o anchetă internă, ar urma să prezinte astăzi primele concluzii.

Membrii acestei comisii au stat de vorbă aseară cu medicul, au analizat fișa de observație și modul în care s-a procedat la această intervenție. Primele concluzii au fost stabilite deja aseară de către Corpul de control al Ministerului Sănătății. Inspectorii ministeriali au ajuns la concluzia că este posibil să fie vorba despre o abordare terapeutică superficială în cazul primei intervenții, cea de la ora 3:00, atunci când diagnosticul pus a fost de „atac de panică”. Medicul de pe ambulanță a administrat un tratament și a părăsit domiciliul. Starea lui Ioan Gyuri Pascu s-a agravat însă și două ore mai târziu, a decedat.

O altă anchetă este în desfășurare la Departamentul pentru Situații de Urgență, care coordonează intervenția echipajelor de ambulanță, dar și SMURD.

De asemenea, și Poliția română a deschis o anchetă pentru a vedea dacă este vorba despre o moarte suspectă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri