Melania Medeleanu: „Nu cerem statului să ne ajute, îl rugăm să nu ne încurce”

Data actualizării: Data publicării:
melania medeleanu

Fundaţiile şi asociaţiile vor fi obligate să publice la fiecare 6 luni o declaraţie de venituri şi cheltuieli. Senatorii au adoptat tacit un proiect de lege iniţiat de parlamentarii PSD Liviu Pleşoianu şi Şerban Nicolae. Documentul prevede că ONG-urile sunt obligate să declare fiecare persoană care a donat bani şi sumele respective . În caz contrar, ONG-ul respectiv îşi înceteaza 1 „de îndată” activitatea. Opoziţia a criticat dur iniţiativa legislativă, despre care spun că are intenţia de a reduce la tăcere vocile critice din societatea civilă.

„ONG-urile există pentru că statul nu-și face treaba. Aceste ONG-uri suplinesc ceea ce ar trebui să faă statul dar nu face din incompetența sau altele. ONG-urile ajută în fiecare an în toate domeniile sute de mii sau milioane de oameni. Acum nu cerem statului să ne ajute, ne-am pierdut speranța dar îl rugăm să nu ne încurce. Deja prin modificările aduse Codului Fiscal accesul la resurse e îngrădit și foate multe ONG-uri vor muri nu vor mai putea să ajute oameni. Dacă. Doamne ferește, această lege trece de camere deputaților, multe alte ONG-uri vor avea activitatea blocată”, a declarat Melania Medeleanu, pentru Digi24.

„Banii care vin într-o organizație, vin de la companii și de la foarte mulți oameni obișnuiți care aleg să doneze din banii lor și așa puțini o suma mică. Acum asociația Magic Camp e implicată într-un proiect de foundraising pentru proiectul Magic Home prin care ne propunem să strângem 100.000 smsuri de 2 euro. Dacă proiectul de lege trece va trebui să raportăm să scriem semestrial numele a sute de mii de oameni care donează câte 2 euro. Practic vom face numai asta activ noastră se va bloca și în loc să ne ocupăm de ce știm să facem, adică bine, vom face ceea ce face statul, hârtogărie”, adaugă Melania Medeleanu.

„Prin această lege vom fi puși automat în afară legii pentru că oamenii care donează 2 euo nu ne spun și numele trimit doar un sms. Nu avem acces la numele acestor oameni. Neputând raporta aceste nume vom fi în afară legii și atunci activitatea noastră va înceta”.

„Asociația Magic Camp vine în sprijinul copiilor cu afecțiuni oncologice și în sprijinul familiilor acestora și sunt 2.500 cazuri anual. Înmultiti cu 2 dacă există 2 părinți și imaginați-va câți oameni atingem prin taberele pentru copii cu afecțiuni oncologice apoi prin magic boxuri și acest proiect, refugiul părinților care vine în sprijinul oamenilor care cât timp durează tratamentul copilului locuiesc pe un scaun în spital”, adaugă melania medeleanu.

„În momentul în care Magic Home va fi gata, acești oameni vor gași un refugiu foarte aproape de spital unde vor putea să se odihnească să mănânce, să facă un dus, să plângă vor avea parte de terapie și vor putea să se întoarcă la copilul lor mai puternic așa cum are nevoie cel mic”, precizează Melania Medeleanu.

Cei care vor să se alăture campaniei trebuie doar să trimită cuvântul MAGIC prin SMS la 8844 și donează astfel 2 euro/lună refugiului pentru părinții copiilor bolnavi de cancer. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri