Mesajul Regelui Mihai I, la aflarea veștii morții Mitropolitului Nicolae al Banatului

Data publicării:
regele mihai priveste la bustul lui carol 1-Mediafax Foto-Octav Ganea

Regelui Mihai a fost postat pe site-ul Casei Regale. „Am aflat cu adâncă tristețe vestea trecerii la cele veșnice Mitropolitului Nicolae al Banatului. Rareori ne-a fost dat să ne simțim mai aproape de Dumnezeu și mai în pace sufletească decât în prezența sa.

A păstorit marea comunitate bănățeană mai bine de cinci decenii, rămânând fidel locului și aomenilor , dar mai ales propriilor lui principii și simțăminte. 

Mitropolitul Nicolae a avut curaj și demnitate, în momentele grele lungii sale vieți. El s-a lăsat condus de virtuțile libertății, demnității și iubirii în fiecare dintre înfăptuirile sale”, a scris Regele Mihai.  

IPS Nicolae Corneanu, mitropolitul Banatului, a murit

Trupul neînsufleţit al mitropolitului Banatului, IPS Nicolae Corneanu, a fost depus, luni, la Catedrala din Timişoara, după o procesiune de la reşedinţa mitropolitană, înmormântarea urmând să aibă loc miercuri, în prezenţa Preafericitului Daniel, patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. Reprezentanţii Mitropoliei Banatului au anunţat, luni, că toţi credincioşii şi clericii vor putea să îi aducă un ultim omagiu IPS Nicolae, mitropolitul Banatului, la Catedrala din Timişoara, unde a fost depus trupul neînsufleţit.

"IPS Nicolae a fost depus, în procesiune, în Catedrala unde a slujit vreme de peste 50 de ani. Toţi credincioşii şi clericii vor putea trece pe la catafalcul său pentru a-i aduce un ultim şi pios omagiu. Slujbele de pomenire şi rugăciunile nu vor fi întrerupte nicio clipă, până în ziua înmormântării stabilită pentru miercuri, la ora 11.00. Menţionez, însă, că înainte de această slujbă de înmormântare va fi oficiată Sfânta Liturghie de către Preafericitul părinte Patriarh Daniel, împreună cu un sobor de ierarhi şi de preoţi. În felul acesta îl cinstim pe cel care a fost arhipăstorul nostru vreme de aproape 52 de ani şi care peste aproximativ două luni ar fi împlinit venerabila vârstă de 91 de ani", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, reprezentantul Mitropoliei Banatului, Marius Florescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri