METEO. Urmează o noapte geroasă de mai, cu minus 4 grade

Data publicării:
METEO - TERMOMETRU
Termometru, temperaturi scazute.

Este în vigoare o informare meteo de vreme deosebit de rece, valabilă până mâine dimineaţa la ora 9.00. Vom avea de suportat cea mai friguroasă noapte de la începutul lunii mai. Temperaturile vor ajunge la minus 4 grade în depresiunile din Transilvania, în timp ce la periferia Capitalei vor fi doar 2 grade Celsius. Vestea bună este, însă, că mâine vremea se va încălzi rapid, iar după-amiază termometrele vor indica valori de peste 20 de grade în mare parte din ţară. În plus, va fi vreme însorită, iar ploile vor reapărea abia pe timpul nopţii.

Vremea va deveni din ce în ce mai rece, iar în zori temperaturile vor avea valori între minus 4 grade în depresiuni şi 11 grade Celsius pe litoral. Bruma va crea probleme pe alocuri în nord-vest, nord şi centru, precum şi prin zonele deluroase din restul ţării.

Soarele va fi generos pe parcursul zilei de mâine, iar vremea se va încălzi rapid. Maximele vor fi cuprinse între 16 şi 25 de grade Celsius. Unele condiţii de ploaie vor mai fi doar pe la munte şi în extremitatea de sud-est, iar noaptea averse vor apărea în vestul ţării.

Veştile bune de la meteorologi sunt valabile doar pentru mijlocul săptămânii.

De vineri, vremea va fi instabilă în interiorul arcului carpatic

Va ploua moderat cantitativ, vor fi descărcări electrice şi vijelii, iar izolat va apărea grindina. Sâmbătă după-amiază fenomenele se vor extinde şi în restul ţării. În schimb, temperaturile vor rămâne ridicate peste tot. Duminică vremea se va ameliora ca aspect, dat vântul va rămâne alert la munte, în estul şi sud-vestul ţării.

În Capitală, ploile vor lua o pauză până sâmbătă după-amiază atunci când vor apărea averse cu tunete şi fulgere, precum şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperaturile, însă, nu vor fi afectate de schimbările vremii şi vor avea valori maxime în jur de 25 - 26 de grade Celsius.

Vremea plimbărilor va reveni la munte. Doar izolat vor mai apărea ploi de scurtă durată. În rest mult soare şi temperaturi ce vor trece de 10 grade în majoritatea staţiunilor.

La malul mării, numai vântul alert va mai crea un pic de disconfort. Ziua va fi însorită, iar termometrele vor indica până la 18 grade Celsius la umbră.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri