METEO. Vremea în ţară, în perioada mai - iulie

Data publicării:
canicula turisti munte mediafax

În luna mai, temperaturile medii lunare se vor situa în general în limite apropiate de mediile multianuale în majoritatea regiunilor, respectiv 14,4 grade Celsius. Cantităţile lunare de precipitaţii vor prezenta în general valori apropiate de mediile climatologice. Sunt aşteptate însă ploi mai însemnate cantitativ în vestul, centrul şi estul ţării.

În luna iunie, temperaturile vor fi apropiate de cele ale perioadei, în cea mai mare parte a regiunilor, exceptând sud-estul, vestul şi local sudul ţării unde valorile termice se pot situa peste cele normale, respectiv 17,5 grade Celsius.

Cantităţile de precipitaţii vor fi apropiate de mediile lunare în centrul şi nordul ţării, iar în restul teritoriului acestea se vor situa în general sub valorile normale.

Luna iulie va fi mai caldă decât de obicei în România, inclusiv la mare și la București, așteptându-se temperaturi caniculare. Temperatura aerului va prezenta valori peste mediile climatologice în cea mai mare parte a regiunilor, iar în centrul şi nordul teritoriului vor fi apropiate de normal - respectiv19,2 grade Celsius, în medie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri