Metoda „Accidentul”, subiect de film | Un polițist de la țară cunoaște succesul pe internet ca regizor

Data actualizării: Data publicării:
politistul regizor

Şeful de post din comuna Vulturu din Vrancea a realizat un scurtmetraj, în care actori sunt sătenii. Subiectul filmului - metoda „Accidentul”, prin care tot mai mulţi şarlatani îi păcălesc pe bătrâni.

Un bătrân răspunde la telefon:

- Da!

- Bună ziua! Puteţi vorbi?

- Da, Da...

- Vă sun din partea nepotului dvs. cu o mare problemă.

- Da, ce probleme?

- Din păcate a suferit un accident foarte grav şi are nevoie de nişte bani.

- Aoleu, nu se poate! Cum... Şi ce sumă?

- De 2000 de lei are nevoie.

- Aoleu-oleu-oleu!

Este o scenă din fimul regizat de polițist. Actorul este un sătean de 77 de ani. Joacă rolul unei victime. Un şarlatan tocmai l-a convins să-i dea 2000 de lei.

Mi-e drag să particip, că la capitolul ăsta, te mai iei, mai uiţi de una, de alta şi mai scoţi la adevăr anumite probleme pe care trebuie să le afle lumea cu adevărat”, spune Vasile Ene, actorul din filmul polițistului.

Ideea a venit ca urmare a numărului mare de infracţiuni care s-au întâmplat atât în ţară, cât şi în judeţ. Am constatat cu surprindere că oamenii în vârstă sunt păcăliţi de aceşti escroci, vin, le prezintă diferite scenarii, se dau drept persoane oficiale şi oamenii sunt uşor influenţabili, mai ales la ţară”, explică regizorul, adică agentul-şef principal Ionel Velica, şeful de post comuna Vulturu.

Un alt poliţist a jucat rolul infractorului, iar filmarea şi montajul au fost făcute de voluntari.

„Filmările au durat o jumătate de zi, după aceea în faţa calculatorului am văzut că mai lipseau anumite elemente, am mai fost şi am mai filmat puţin şi în jur de 3 zile am stat la montaj”, spune Florin Stoica, cel care a fost operator și editor de montaj.

Filmul a avut succes . Aproape 30 de mii de vizualizări şi sute de distribuiri pe reţelele de socializare într-o singură zi. O parte din localnici au văzut deja materialul. Cei mai mulţi îl vor vedea însă la Zilele Comunei, unde va fi proiectat filmul.

În judeţul Vrancea, cel mai recent caz de înşelăciune prin metoda „Accidentul” a avut loc în luna iulie, când victime au fost doi bătrâni.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri