Mii de familii fără apă de Paște

Data publicării:
galati-paste-fara-apa

Niculina Mihalache: Uitaţi aici bidoanele, mă duc să car. Uitaţi, cumpăr apă. Cum vă descurcaţi cu atâtea bidoane? Păi foarte greu, foarte greu. Eu sunt operată pe cord deschis şi nu pot să car. Fac două trei drumuri şi când ajung în faţa uşii mor, nu mai pot!

Cu lacrimi în ochi, femeia mărturiseşte că trăieşte cele mai triste sărbători de Paşte din viaţa ei. De două săptămâni nu are apă, deşi este la zi cu plata întreţinerii.

Mihalache Niculina: Nu am putut să fac nimica. Să spăl perdelele, să spăl nu pot să spăl la mână. Nu am făcut nimic, n-am şterg geamurile, doar un pic de mâncare.

Până şi spălatul vaselor devine o problemă. Cum de un duş cald nu poate fi vorba, femeia încălzeşte apă pe aragaz şi ca să se poată spăla.

Niculina Mihalache: Ambianţă cum ne arată bidoanele de apă din cadă. Astea sunt bidoanele, cu astea, în cadă. Puse aici. Uitaţi, uitaţi, astea-s.

Aşa trăiesc în aceste zile şapte mii de familii din Galaţi.

Florica Abalaşe, bun platnic: Mai simţim noi că sunt sărbători? Să fim şi noi spălaţi? Să miroasă în casă a curăţenie? Nu!

Asociaţiile de locatari din Galaţi au datorii de aproape 9 milioane de lei la compania de apă. Cum nu pot fi debranşaţi doar cei rău-platnici au de suferit şi locuitorii care sunt cu facturile la zi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri