Minerii și-au încheiat protestul după ce și-au primit banii

Data publicării:
mineri din 2016

Cei peste 400 de mineri de la Paroşeni şi Uricani care s-au blocat în subteran încă de luni seară, nemulţumiţi că nu şi-au primit salariile la timp, au renunţat la protest, după ce banii le-au fost viraţi în conturi.

mineri din 2016

Preşedintele Sindicatului Huila din Valea Jiului, Laszlo Domokos, a declarat pentru News.ro că minerii blocaţi în subteran în Minele Paroşeni şi Uricani au încheiat conflictul de muncă, după ce le-au fost virate în conturi salariile restante.

”Conflictul de muncă a fost încheiat, a trebuit să intrăm în subteran ca să le explicăm minerilor care au fost rezultatele negocierilor şi că le-au fost viraţi banii în conturi”, a spus Domokos.

Peste 450 de mineri de la Paroşeni şi Uricani s-au blocat în subteran, nemulţumiţi că nu şi-au primit salariile la timp. Ei ar fi trebuit să primească avansul la salariu în 29 noiembrie, însă acest lucru nu s-a întâmplat.

Laszlo Domokos declara că discuţiile minerilor cu conducerile Complexului Energetic Hunedoara şi Societăţii Naţionale de Închideri Mine s-au finalizat după aproximativ patru ore.

”Am încheiat discuţiile, am căzut de acord, am încheiat şi o convenţie cu conducerea CEH şi Societăţii Naţionale de Închideri Mine, acum ne deplasăm la mine să le explicăm oamenilor ce am semnat. Între timp, în conturile Societăţii a intrat ajutorul de stat aferent lunii octombrie şi deci au intrat în conturi şi restanţele salariale”, spunea Laszlo Domokos.

Potrivit liderului sindical, cele două societăţi îşi asumă să facă demersurile necesare astfel încât cantitatea de cărbune livrată să fie achitată în timp util, pentru ca salariile minerilor pe lunile decembrie şi ianuarie să fie achitate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri