Ministrul Justiţiei: Paznicul de la metrou m-a recunoscut, mi-a recomandat să sar peste tourniquet. Reacţia Metrorex

Data publicării:
tren metrou-5

 

În cadrul proiectului Modernizarea instalaţiilor pe magistralele 1, 2, 3 şi TL. Instalaţii control acces” pentru 41 de staţii, aflat în derulare şi care va fi finalizat la sfârşitul anului 2016, se vor instala un număr de 139 automate noi de vândut cartele (AVC-uri) cu toate facilităţile de emitere carduri magnetice, reîncărcare carduri contactless, acordare de rest la plata cash şi plata cu card bancar, astfel încât fiecare acces din cele 41 de staţii să aibă în dotare minim 2 AVC-uri. Totodată, cele 37 AVC-uri existente vor fi modernizate, astfel încât vor da rest la plata cu cash şi vor avea posibilitatea de a reîncărca cardurile contactless.

Menţionăm că de la cabinele de acces, legitimaţiile de călătorie pot fi achiziţionate zilnic în intervalul orar 06:00-22:00.

De asemenea, Metrorex a semnat astăzi un contract cu Banca Comercială Română care constă în servicii bancare aferente activităţii comerciale a societăţii, respectiv plata prin POS la casierii, automate de vândut cartele şi direct la aparatul de taxare cu card bancar contactless.

În sensul celor de mai sus, începând cu luna iulie a.c. Vor fi asigurate următoarele:

- servicii de instalare a 47 terminale POS în casierii;

- servicii de instalare a 37 terminale POS la aparate de vândut cartele;

- servicii de instalare a 164 terminale POS pentru plata cu card contactless (instantpay) direct la aparatul de taxare;

- servicii de configurare a echipamentelor instalate în locaţiile menţionate;

- servicii de utilizare a echipamentelor POS, mentenanţă, suport şi helpdesk.

Toate problemele care mai există îşi vor găsi soluţii de rezolvare în cel mai scurt timp”, potrivit unui comunicat al Metrorex.

Ministrul Justiției, Raluca Prună, a criticat faptul că în București nu se poate călători „cinstit” cu metroul după ora 22.00, deoarece casieriile de unde se pot achiziționa cartele sunt închise.

„O chestiune de bucureștean, fără legătură cu justiția. Aseară, câteva minute după ora 10 la metrou la Piața Victoriei. Vreau să îmi cumpăr o cartelă, domnul din ghereta dedicată îmi spune că nu îmi poate da niciuna, casieria s-a închis la orele 22.00, el e numai paznic. Constatare: automate pentru cartele nu există. Sunt descumpănită, el e drăguț, mă recunoaște, îmi spune nu e nicio problemă, pot sări peste bară/tourniquet. Nu înțeleg să sar, îi spun — am the right change, aș vrea totuși o cartelă. Nu poate face nimic, insistă să sar, îi mulțumesc, nu pot călători fără bilet, insistă din nou, rezist, iese amabil din gheretă, îmi arată un afiș cu programul casieriei. Totul e regulamentar, e închis după 22”, a povestit ministrul Justiției, pe Facebook.

Raluca Prună a adăugat că Metrorex ar trebui să explice cum de funcționează metroul după ora 22.00, dacă nu pot fi procurate cartele de călătorie, după ora respectivă, informează Agerpres.

„Învățăminte: după ora 22 fie nu poți merge cu metroul în București dacă nu ai deja cartelă, fie ești free rider. Mă gândesc că e anul Domnului 2016, într-o capitală europeană. Era însă târziu, mă declar învinsă, dar sunt totuși acasă. Sun cel mai bun prieten, vine să mă culeagă între stația de la Piața Victoriei și Romană. A fost prea rapid. Nu pot spune dacă la Romană programul casieriei e același... Cel mai probabil că da. P.S. Poate Metrorex aude și ne explică de ce ar funcționa metroul după 10. 00 pm dacă nu poți călători cinstit, adică cu bilet?! Mi-e dor de taxatoare”, a concluzionat Raluca Prună.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri