Ministrul Muncii: Dacă nu va exista acord cu partenerii sociali, va urma asumarea răspunderii pe salarizare

Data publicării:
dragos pislaru-2

 

"Aşteptăm ca, până la sfârşitul săptămânii, să reconfirmăm cu partenerii sociali propunerea Guvernului. Dacă nu va exista un acord, va exista o asumare a răspunderii pe varianta care se concentrează pe corecţii”, a spus ministrul.

Acesta a precizat că, miercuri, va trimite invitaţii pentru convocarea Consiliului Naţional Tripartit, marţea viitoare, pentru ca, în şedinţa din 7 iunie "să putem adopta ordonanţa cu cea mai bună variantă în ce priveşte educaţia, pe care o considerăm o prioritate”.

"Poziţia Guvernului este clară, că va adopta această ordonanţă. (...) Mesajul către dascăli este că nu este vorba de o neglijare, este vorba de a încerca în mod atent să rezolvăm problemele legate de disfuncţionalităţile sistemului educaţional, dar nu se poate aştepta de la noi, de la celebrii tehnocraţi, să se rezolve într-un an toate problemele pe care până acum toţi ceilalţi nu le-au rezolvat”, a subliniat Pîslaru.

Ministrul a mai spus că există temei să creadă că, exceptând ultima confirmare a sindicaliştilor din zona de educaţie, ordonanţa are maturitatea pentru a putea fi adoptată miercuri. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri