Ministrul Muncii: Vrem să creștem întâi salariile mici din sistemul bugetar

Data publicării:
dragos pislaru noul ministru al muncii presidency

Nu discutăm despre un proiect. Discutăm o notă de principii legată de conţinutul potenţial al ordonanţei de urgenţă, de procesul de derulare şi de calendar. Indiferent ce gândesc eu sau un alt membru al Guvernului, deciziile se vor lua în cadrul Consiliului Naţional Tripartit”, a spus ministrul Muncii, Dragoș Pîslaru.

Haideţi să ne concentrăm în ordonanţa aceasta să creştem mai întâi salariile celor care au salariile cele mai mici din sistem, între 1.250 şi 2.000 şi ceva, urmând ca prin proiectul de lege, pe care îl vom lansa în dezbatere, să facem echitate în sistem şi pentru cei care sunt deasupra acestei baze. În loc să mişc toată grila gradual în 4-5 ani, încep cu baza şi apoi cu salariile medii, şi apoi cu salariile înalte. Asta e logica pe care o propunem de dezbătut în Consiliului Naţional Tripartit. Eu sunt un om al cifrelor. Întotdeauna am lucrat suflecându-mi mânecile”, a adăugat ministrul.

El a arătat că sunt 400.000-500.000 de oameni din sistemul bugetar care pot beneficia de acest lucru.

Președinții de sindicate consideră că trebuie făcute corecții pentru anumite zone din sectorul bugetar, dar trebuie luate decizii politice pentru acest lucru. Aceștia spun că nu vor susține această inițiativă a Guvernului.

Dacian Cioloș: Am vrea să resetăm cadrul de lucru și să venim cu o nouă propunere de OUG privind salarizarea bugetarilor

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri