Schimbare majoră pentru agenţiile de turism, anunțată de ministrul turismului

Data actualizării: Data publicării:
Mircea DOBRE_INQUAM_Octav_Ganea

Ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre, a declarat, sâmbătă, după întâlnirea pe tema situaţiei agenţiei Omnia Turism, că toate agenţiile de turism vor trebui să aibă obiect unic de activitatea şi nu vor mai putea vinde vacanţe cu cel mult un an în avans. El a precizat că ceea ce s-a întâmplat cu Omnia Turism pare a fi un caz premeditat, pentru că agenţia funcţiona bine şi turiştii nu au avut probleme.

Mircea DOBRE_INQUAM_Octav_Ganea
Ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre / FOTO: InquamPhotos/Octav Ganea

„Ne-am pus de acord, într-un termen rezonabil, toate agenţiile de turism vor trebui să aibă obiect unic de activitate şi nu vor mai putea avea alte obiecte de activitate, pentru că lucrează cu banii cetăţenilor şi nu lucrează cu banii companiilor în mod direct şi bineînţeles să se facă o auditare anuală a acestor companii”, a spus Mircea Titus Dobre, care consideră că ce s-a întâmplat cu Omnia Turism este un caz „premeditat” şi „atipic”, pentru că agenţia este veche, funcţiona foarte bine, iar turiştii nu au avut niciodată probleme.

„Niciun pachet de servicii turistice nu se va putea vinde pentru o perioadă mai mare de 12 luni”, a precizat ministrul.

El a prezentat argumentele în favoarea faptului că ceea ce s-a întâmplat la Omnia Turism - unde au fost vândute în avans 8.300 de pachete turistice, încasările fiind de 7,8 milioane de euro, iar patronul s-a sinucis săptămâna trecută tocmai din cauza problemelor financiare - a fost premeditat.

„Nouă ni se pare că a fost un caz premeditat, ţinând cont de faptul că această companie funcţiona foarte bine din toate punctele de vedere. Este o companie veche de peste 26 de ani, unde singurul moment în care a avut o pierdere financiară a fost în momentul crizei şi a fost o sumă foarte mică, de aproximativ 25.000 de lei. Inclusiv cetăţenii şi turiştii păgubiţi cu care am discutat au spus că au mers cu această agenţie de turism de peste 10 ani şi nu au avut niciodată nicio problemă. Este un caz atipic”, a subliniat ministrul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri