Misiunea soldaților americani la Cincu: repară uși și instalații electrice

Data publicării:
militari americani repara cincu

Amy McDermott este aviator senior în cadrul escadronului 20, de ingineri constructori, al Forţelor Aeriene Americane. E specializată in structuri de rezistenţă, dar se pricepe la orice e legat de tâmplărie, beton, zidărie, ipsos sau zugrăveală.

„Acum reparăm un toc de uşă stricat. Trebuie să scoatem partea compromisă şi sa o înlocuim cu piese noi din lemn, astfel încât uşa să se potrivească şi să se închidă bine”, spune ea/

Cei 28 de militari americani - 22 de bărbaţi şi şase femei - fac parte dintr-o structură a Forţelor Aeriene Americane specializată în ridicarea şi repararea clădirilor civile. Unitatea poate fi mobilizată rapid în orice colţ al lumii.

Militarii americani modernizează complet etajul clădirii dispensarului şi câteva săli de clasă ale Şcolii Generale Cincu.

Materialele de construcţie costă 40.000 de dolari şi sunt plătite printr-un program al Departamentului american al Apărării.

„Primăria n-a făcut-o pentru că nu a intrat în priorităţi. Nefiind utilizată, nu a fost nevoie. Dar acum, fiind cerere pentru stomatologie, ne-am gândit că ar fi o ofertă foarte bună din partea dânşilor să o reabiliteze”, spune Sorin Suciu, primarul din Cincu.

Nu este prima oară când americanii vin la Cincu. În 2012, au schimbat complet acoperişul dispensarului, au înlocuit ferestrele uzate cu geamuri termopan şi au reabilitat faţada clădirii. Costurile au fost acoperite şi atunci de guvernul american.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri