Mobilizare fără precedent la centrele de donare

Data publicării:
don2-1

ACTUALIZARE 18.10. Doina Gosa, directorul Centrului: „910 donatori au intrat astăzi în CTS Bucureşti! Au aşteptat cu răbdare la cozi, care parcă nu se mai terminau, s-au supus controalelor medicale, au donat şi în final ne-au mulţumit! Ei ne-au mulţumit nouă!!! Nu-mi venea să cred, eu mă pregăteam să le cer scuze pentru orele de aşteptare şi ei ne -au mulţumit! A fost o încă o dovadă de solidaritate, cu răniţii din spitale pentru care voiau să doneze sângele lor şi cu noi,înţelegând că suntem copleşiţi de numărul mare şi nu putem să-i preluăm în timp scurt asumându-şi orele de aşteptare! Aceştia sunt tinerii noştri fiindcă majoritatea erau tineri şi simt nevoia să le mulţumesc fiecăruia în parte pentru gestul lor! Şi voluntarilor numeroşi şi ei care astăzi au fost de mare ajutor şi mai ales fetelor şi băieţilor de la Liceul Mihai Viteazu, Tudor Vianu, Sf Sava care au făcut chetă din bănuţii lor de buzunar şi au cumpărat dulciuri pentru donatori!! Şi ţie Horia care ai fost .....că de obicei!”


O mobilizare exemplară, deși e luni și ar fi trebuit probabil să fie la locul de muncă, peste 500 de persoane au venit și astăzi să doneze sânge”, spune Horia Bugner, coordonatorul voluntarilor.

Sunt liceeni, sunt prieteni ale unor oameni care au venit să doneze ieri sau alaltăieri, în principal foarte mulți tineri, liceeni și stundenți, Sperăm să continuie, nu doar săptămâna asta. În mod normal atâția oameni ar trebui într-o zi normală pentru că sunt foarte multe spitale care cer sânge în București. Avem foarte mulți voluntari, nu am mai avut așa ceva niciodată. Ieri au intrat 770 de persoane, astăzi ne așteptăm să fie la fel, dar rugămintea mea este să vină și săptămâna viitoare la donare, pentru că noi și săptămâna următoare și peste două săptămâni vom avea nevoie de sânge”, a spus Doina Gosa, directorul Centrului.

Mesajul medicilor de la Centrul de Transfuzii: Numarul romanilor care au mers sa doneze sange in aceste zile este...

Posted by Si eu donez on 2 Noiembrie 2015

În ajutorul răniţilor în incendiul de la clubul Colectiv au venit şi elevii de la Academia Tehnică Militară.

„Am venit să donăm pentru cei care au nevoie. Oricine putea fi in situația lor și este o situație dramatică”, spune o elevă. Un coleg i se alătură: „Dacă este nevoie, noi suntem oricând gata să oferim ajutor.”

„În primul rând am venit pentru cei care au fost în Colectiv, adică mă gândesc la părinții celor care au avut copiii în seara aia acolo. Mă gândesc că puteam să fiu eu.”, spune Cătălin Cornescu, donator.

În Bucureşti, cei care vor să doneze sânge o pot face, zilnic, începând cu ora 8:00, la Centrul de Transfuzie Sanguină, la Spitalul Militar sau la Spitalul Universitar.

Citește și:
Persoanele rănite în urma incendiului din Colectiv au nevoie de sânge

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri