Monumente istorice, fără asigurare

Data publicării:
sibiu

Un incendiu în centrul vechi al Sibiului, unul dintre cele mai vizitate locuri din România, ar face pagube pe termen lung.

Aproape nicio clădire nu este asigurată împotriva focului. Sunt 1.100 de case aici, în centrul istoric al Sibiului, cele mai multe dintre ele în proprietatea persoanelor fizice. Chiar dacă locuiesc în clădiri monument, oamenii spun că nu au bani să-şi încheie poliţe de asigurare. 

„Costă mult pentru cei care sunt mai subţiri la buzunare. Cei care au bani, nu. Noi suntem pensionari, la noi e mai subţire”. Unii dintre proprietari au încheiat poliţele obligatorii, dar acestea acoperă doar pagubele produse de cutremure, căderi de obiecte şi alunecări de teren.

Asigurarea împotriva incendiilor i-ar costa pe proprietarii caselor din centrul Sibiului bani în plus faţă de poliţele obligatorii. În urmă cu 150 de ani, aproape toate casele din centrul vechi al oraşului erau asigurate.

O certifică plăcuţele care încă mai există pe faţade, cu inscripţia „Transsylvania”, numele celei mai importante bănci de asigurări din zonă, în perioada Imperiului austro-ungar.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri