Mormanele de zăpadă de pe străzi și trotuare, un coșmar pentru bucureșteni

Data publicării:
170104__BUCURESTI_ZAPADA_15_INQUAM_Liviu_Florin_Albei

Străzile Bucureştiului s-au îngustat şi nu este iluzie optică. Mormanele de zăpadă lăsate pe marginea şoselelor şi maşinile parcate lângă ele muşcă şi trei metri din unele artere. Şoferii sunt nervoşi pentru că nu au unde să oprească, pietonii trec prin bălţi şi se udă până la şosete, iar muncitorii de la salubritate abia azi-noapte au început să se lupte cu munţii murdari.

Mai în glumă, mai în serios, bucureştenii îşi pun speranţa în vreme ca să scape de grămezile de zăpadă care ajung şi la doi metri. Şi astăzi, într-o zi de weekend nu foarte aglomerată, pe unele bulevarde maşinile abia au loc să se strecoare. Şoferii fac jaloane printre autoturisme parcate haotic şi sunt atenţi la pietonii cu care împart acum strada.

În mod normal, mașinile ar trebui parcate lângă bordură. Totul s-a mutat, însă, câţiva metri din cauza munţilor de zăpadă. Practic, pe Bulevardul 1 mai n-a mai rămas decât o bandă pentru circulaţie.

Situaţia ar putea fi şi mai rea. Luni seara ninge din nou, iar meterologii se aştepată la încă 20-30 de centimetri de zăpadă în Bucureşti.

Pe şosele Turda, Mihalache, Griviţei, Banu Manta, Pantelimon şi multe altele din Bucureşti situaţia este identică. O intersecţie a fost aproape blocată din cauza taximetrelor. Şoferii nu au vrut să îşi deszăpezească singuri staţia şi au parchat la trei metri de bordură. Culmea, strada era îngustată de grămezi de zăpadă murdară şi lângă Ministerului Transporturilor.

Chinul cel mai mare pentru şoferi şi pietoni este însă aproape de case. Pe străduţele din spatele blocurilor s-au format mici tanşee, iar în unele locuri de parcare doar maşinile cu tracţiune integrală pot să intre.

Aceeaşi problemă, schimbăm primarul, votăm...aceleaşi probleme nerezolvate.”

Ne udăm la picioare, încălţăminte de schimb la muncă.”

Abia azi-noapte, după trei zile de la ninsoare angajaţii de la salubritate au început să încarce în basculante munţii de zăpadă de pe marginea drumului şi să îi ducă la marginea oraşului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri