Motivul pentru care Primăria nu poate demola Cathedral Plaza

Data publicării:
cathedral plaza

Cathedral Plaza, clădirea de birouri cu 19 etaje ridicată lângă biserica monument Sfântul Iosif, are toate şansele să rămână multă vreme în picioare, în ciuda Justiţiei.

 

Primăria Capitalei spune că nu o poate demola. Are nevoie de undă verde de la Comisia Naţională a Monumentelor Istorice şi, mai mult, şi de acceptul proprietarului, tocmai cel care se judecă acum cu Primăria.

Primăria Capitalei a arătat, într-un comunicat de presă, că a făcut o cerere la Ministerul Culturii pentru eliberarea avizului de desfiinţare a imobilului.

Avizul privind desfiinţarea unui imobil aflat într-o zonă de protecţie a unui monument istoric de grupă valorică A se eliberează de către Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale (MCIN), după consultarea Comisiei Naţionale a Monumentelor Istorice, organism ştiinţific de specialitate în domeniul protejării patrimoniului cultural imobil, aşa cum este prevăzut în art. 33, alin. 1, pct. k, respectiv «Comisia Naţională a Monumentelor Istorice propune avizul pentru intervenţiile asupra imobilelor situate în zonele de protecţie a monumentelor istorice şi în zonele construite protejate, pentru care nu există documentaţii de urbanism avizate conform art. 26, alin. 1, pct.7»”, se arată în răspunsul primit de primărie de la Ministerul Culturii.

Consultarea Comisiei Naţionale a Monumentelor Istorice se face la cererea proprietarului imobilului sau a altor persoane fizice sau juridice însărcinate legal de proprietar sau care au drepturi recunoscute juridic asupra imobilului, printr-o cerere făcută în acest sens”, mai arată ministerul Culturii.

Primăria precizează că acest aviz este obligatoriu pentru orice lucrări de construcţii care se fac în zonele de protecţie a monumentelor, aşa cum este Catedrala Sf. Iosif.

În urmă cu cinci ani, un judecător a decis definitiv şi irevocabil ca imobilul să fie demolat, pentru că nu avea toate autorizaţiile necesare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri