Mugur Isărescu: Împrumuturile se dau din banii deponenţilor care nu îi aşteaptă înapoi sub formă de case

Data publicării:
mugur isarescu RESIZE-Mediafax Foto-Silviu Matei-1

 

Mugur Isărescu: FOTO Mediafax

"Referitor la ultimele iniţiative legislative, întreb şi eu public: cine va mai acorda credite imobiliare dacă se preconizează prin lege că rambursarea se va face în clădiri?! Această iniţiativă omoară din start creditarea viitoare. În consecinţă, soluţiile de tipul "credit după nevoi, rambursări după disponibilităţi" dezechilibrează balanţa între debitorii actuali şi viitori, nu are rost să-i împovărăm pe viitorii debitori cu greşeala din trecut şi prezent. Este subminată viabilitatea activităţii bancare", a declarat Mugur Isărescu la conferinţa "Viitorul modelelor de business bancar", organizată în cadrul evenimentelor dedicate aniversării a 135 de ani de la înfiinţarea BNR.

El a reamintit că banii acordaţi de bănci sub formă de împrumut sunt banii deponenţilor, care îşi aşteaptă banii înapoi împreună cu o dobândă, nu sub formă de "ferestre, case, acoperişuri".

Guvernatorul a punctat că băncile nu urmăresc acumularea de proprietăţi imobiliare depuse garanţie, nu sunt dezvoltatori imobiliari, nici agenţii imobiliare şi nici instituţii de binefacere.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri