Nae Caranfil: Viața în România este o dramedie

Data publicării:
nae caranfil

Viața în România ar putea fi catalogată ca un film-catastrofă sau ca o dramedie, dacă ar fi catalogată într-un gen al filmelor, spune regizorul Nae Caranfil. El a oferit și o idee de turism care ar putea atrage străini în România.

Filmul catastrofă nu e neapărat ceea ce ne obișnuim să ne imaginăm, avionul care se prăbușește prine munți, deși avem exemplul la îndemână, ci e un film care începe agreabil, domestic, cu oameni din diferite structuri sociale care se îmbarcă undeva pentru un voiaj, un voiaj cu multe obstacole, căderi în gol, dar care se termină cu bine. Eu sunt optimist, viața în România se va termina cu bine la un moment dat. Dar se va termina”, a spus Nae Caranfil, la emisiunea „În fața ta” de la Digi24.

Dramedia este genul meu favorit și îmbină într-un mod foarte aproape de viața reală lucruri care sunt convenții, convenția comică cu cea dramatică. Convenția comică s-ar putea baza pe gag. România e plină de gaguri, oameni politici, fiecare din el e un gag în sine, cei puțini care nu sunt gaguri sunt cazuri dramatice”, a adăugat el.

Întrebat dacă râde mult atunci când se uită la „dramedie”, el a spus că da.
„Nu ai ce să faci, deschizi televizorul și te apucă râsul. Îl închizi și te apucă plânsul”, a precizat Nae Caranfil.

În continuare, el a vorbit despre brandurile de țară. „Oaia ca brand este cea mai ridicolă din cele câte se puteau imagina”, a subliniat regizorul.

Apropo de Dracula Land, avusesem o idee de a face nu un Dracula Land, ci un parc tematic consacrat comunismului. Luat un oraș care a rămas ca pe vremea aceea - sunt câteva - și eliberat locul, angajați oameni și invitați turiști să trăiască 24 sau 48 ore în condiții identice ca cele din anii 80. La coadă, cu anchete la Securitate, cu probleme la bloc”, a spus Nae Caranfil.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri