Cum se apără Mitropolia în cazul copilului mort după slujba de botez

Data actualizării: Data publicării:
botez
FOTO: sfelefterie.ro

La botezul săvârșit sâmbătă nu a fost niciun fel de gest neobișnuit din partea preotului și nici copilul nu a avut reacții neobișnuite, susțin reprezentanții Mitropoliei Moldovei și Bucovinei (MMB) despre copilul de două luni care a murit după ce a fost creștinat.

botez
FOTO: sfelefterie.ro

"Practic, slujba botezului, atât ca rit, cât și ca moment al scufundării copilului în apă, a fost aceeași pe care preotul o săvârșește de fiecare dată. Copilul a reacționat la fel cum reacționează marea majoritate a copiilor, adică a plâns, a fost legănat, i s-a dat suzeta, a luat-o, a plâns din nou. (...) De la momentul botezului, scufundării propriu-zise în apă, este ungerea cu mir, înconjurarea mesei, împărtășirea; până la sfârșitul ceremonialului religios au trecut circa 20 de minute, copilul trăia. L-am întrebat pe preotul care l-a botezat dacă ia în calcul ca în momentul scufundării în apă copilul să fi înghițit apă, însă el a exclus total acest lucru. La spital am înțeles că s-ar fi găsit lapte în gurița copilului. Preotul era foarte afectat de ce s-a întâmplat acolo. El și tatăl copilului au aplicat primele manevre de resuscitare până la sosirea ambulanței. Transmitem condoleanțe familiei pentru acest moment dramatic și așteptăm și noi să aflăm care sunt rezultatele necropsiei", a declarat pentru Agerpres Marian Timofte, purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei.

Polițiștii ieșeni au demarat o anchetă după ce, la sfârșitul săptămânii trecute, un nou-născut a murit în timpul oficierii botezului. Reprezentanții Serviciului Județean de Ambulanță Iași, cei care au sosit la fața locului cu o ambulanță tip C2 cu medic, susțin că sugarul a fost găsit în stop cardiorespirator, cu cianoză, fără puls, fără respirație. Deși s-au făcut manevrele de resuscitare iar bebelușul a fost intubat și ventilat mecanic până la preluarea sa de cei de la Spitalul de Copii "Sfânta Maria" din Iași, acesta a murit.

Conform rudelor, copilul a început să plângă încă înainte de a intra în biserică și, deși a fost hrănit, ar fi continuat să plângă și în timpul oficierii ceremonialului religios. În timp ce îl îmbrăcau, rudele au observat că acesta nu mai respiră.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri