Noi nereguli la Unitatea pentru Arși Grav de la Spitalul Floreasca

Data publicării:
arsi

În acest moment situaţia clinicii de arşi de la Spitalul Floreasca este incertă, pentru că actele nu sunt în regulă. O spune chiar Ministerul Sănătăţii.

Laurenţiu Colintineanu, purtător de cuvânt al Ministerului Sănătăţii: „Unitatea de Arşi este organizată pe lângă secţia de chirugie plastică. Din păcate, formularea pe lângă nu exisă nici în limbaj administrativ, nici în limbaj juridic”.

Experţi de la Spitalul Floreasca şi specialişti străini lucrează la un plan pentru ca Unitatea pentru Arşi Grav să poată fi folosită. Mai ales că sunt şi alte probleme de rezolvat.

Laurenţiu Colintineanu: „În acest moment, cele 6 paturi din rezervele Unităţii de Arşi grav nu sunt în contract cu Casa Naţională, nu se pot face decontări.

În plus, rămâne problema personalului care s-a specializat în străinătate pe banii statului, dar lucrează de fapt în alte secţii ale spitalului.

Prof. dr. Ioan Lascăr: „Deci oamenii nostri sunt cu arma la picior. Unitatea este în permanenţă pe stand-by şi în momentul în care astfel de pacienţi, vor putea beneficia de tot”.

Unitatea pentru Arşi Grav de la Floresca a fost inaugurată a treia oară la sfârşitul lunii aprilie. A doua zi, ministrul Sănătăţii de atunci l-a demis pe manager după ce nu a găsit pe nimeni la serviciu.

Nici în zilele următoare situaţia nu s-a schimbat. Reporterii Digii24 au mers de două ori cu camera ascunsă în Unitatea de Arşi Grav a Spitalului Floreasca şi de fiecare dată acolo nu era nimeni.

Unitatea pentru Arşi Grav nu a fost folosită niciodată la capacitate maximă, deşi clădirea a fost gata acum şase ani. Primul test picat a fost chiar tragedia de la clubul Colectiv.

Procurorii au preluat în urmă cu o săptămână cazul Clinicii de Arși de la Floreasca, după o sesizare venită de la Ministerul Sănătăţii. Mai marii din Sănătate vor să afle cum a fost recepţionată unitatea fără care barocamera să fie funcţională. Unitatea a costat 11 milioane de euro, bani de la Primăria Sectorului 1, Ministerul Sănătății și de la Banca Mondială.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri