Noile tarife pentru închirierea Arenei Naționale

Data publicării:
arena nationala agerpres 11-6.1.2016

Tarifele de închiriere a Arenei Naţionale pentru evenimente culturale şi sportive în 2017 urmează să fie aprobate, marţi, în cadrul şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB). Conform proiectului de hotărâre, costurile pentru închirierea stadionului se situează între 13.000 pentru competiţiile de fotbal interne şi 30.000 de euro pentru evenimentele speciale, potrivit News.ro.

arena nationala agerpres 11.1.2016

Astfel, pentru Campionatul intern de fotbal, Cupa Ligii şi Cupa României, precum şi pentru meciuri ale echipei naţionale, închirierea Arenei Naţionale costă 13.000 de euro pentru fiecare eveniment.

Pentru competiţiile UEFA Champions League şi UEFA Europa League, preţurile sunt de 28.000 de euro, respectiv 23.000 de euro pentru fiecare meci.

Închirierea stadionului pentru un eveniment cultural costă 18.000 de euro, iar un eveniment special costă 30.000 de euro.

Conform proiectului de hotărâre, închirierea va funcţiona şi după următoarele tarife: pentru evenimente restrânse, care nu implică utilizarea gazonului şi spaţiilor din tribune - 15 euro pe metru pătrat, pe lună, pentru spaţiile de birouri şi anexe pentru diverse activităţi - 2,5 euro pe metru pătrat, pe lună, pentru serviciile de operare Stadion Arena Naţională - 10.000 de euro pentru fiecare meci (eveniment).

Tariful pentru parcarea supraterană este, potrivit proiectului, 3 lei pe oră pentru fiecare autovehciul, pentru conferinţe de vânzări şi training-uri (în sală) - 100 de euro/oră/sală, pentru evenimentele sezoniere - 20 de lei/metru pătrat /zi, evenimente corporate - 500 de euro/oră, filmări private - 400 de euro/oră.

Totodată, biletul pentru un tur de stadion cu grup de minim 10 persoane costă 10 lei, iar biletul pentru un tur de stadion care cuprinde şi vestiarele costă 20 de lei. Accesul pe pista de atletism exterioară costă 10 lei/persoană/oră, iar un abonament cu maxim 10 şedinţe costă 80 de lei/persoană/lună.

În proiectul de hotărâre se arată că în perioada 2011 - noiembrie 2016, Arena Naţională a înregistrat pierderi de 40,5 milioane de lei din exploatare, fapt cauzat şi de valoarea minimă a veniturilor înregistrare datorate practicării unei game restrânse de evenimente.

În scopul echilibrării balanţei între venituri şi cheltuieli, în urma unei analize efectuate de Primăria Municipiului Bucureşti şi Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement, s-a ajuns la următoarele concluzii: ridicarea tarifelor la cote mult mai mari decât cele propuse ar scădea nivelul de atractivitate pentru organizarea competiţiilor sportive pe Arena Naţională şi nici nu ar putea acoperi cheltuielile. Ar fi necesară organizarea unor activităţi, pe tot timpul anului, menite să aducă venituri suplimentare în susţinerea cheltuielilor”, se motivează în proiectul de hotărâre.

Sumele încasate pentru evenimentele desfăşurate pe Stadionul Naţional vor constitui venituri proprii la ALPAB şi Primăria Capitalei, iar contractele de închiriere pentru evenimente vor fi încheiate de către ALPAB. Preţurile vor fi actualizate anual.

Un alt proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a şedinţei CGMB propune ca administratorul unic al Arenei Naţionale să fie Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement, administrarea stadionului fiind împărţită, în prezent, între Primăria Capitalei şi ALPAB.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri