Noua metodă de înșelătorie sub masca bunăvoinței

Data actualizării: Data publicării:
numarare bani

„Metoda Pomana” a lăsat zeci de bătrâni fără bani. Este ultima găselniţă a escrocilor care sub masca bunăvoinţei ascundeau o tâlhărie. În câteva luni, anchetatorii spun că au făcut pagube de jumătate de milion de euro. Într-un final infractorii au fost prinşi.

numarare bani

De trei luni poliţiştii îi caută pe membrii reţelei care au dat zeci de lovituri în. Escrocii băteau la uşa pensionarilor cu o tavă cu alimente pe care aveau şi o bancnotă de 500 de lei falsă şi spuneau oamenilor că vin din partea unui vecin care dă de pomană.

Indivizii îşi supravegheau victimele cu foarte mare atenție, susțin anchetatorii. Atunci când ajungeau la uşa acestora știau foarte bine când şi cum pot să îi lase fără bani sau fără bunurile din casă.

„Și vă dăm şi 2 milioane pomană, dar bancnota era de 5. Daţi-ne restul ca să putem da de pomană şi la vecina de alături”, afirmă Teodor Niţă, procuror de caz.

„A zis că, vedeţi, fac o pomană pentru mama mea şi îmi sunteţi foarte dragă, şi vreau să vă dau ceva. Vreau să vă dau 200 de lei să vă luaţi şi o pereche de pantofi”, spune o femeie.

Suma era tentantă pentru pensionari. De obicei, victima se ducea în locul în care îşi ţinea economiile şi dădea restul.

Era pusă să zică o rugăciune de mulţumire împreună cu unul dintre participanţi. Cât timp spuneau de trei ori „Tatăl nostru”, cam asta era media, se colecta tot de prin casă. Dacă se întâmpla ca vreunul dintre bătrâni să se prindă că e jefuit treceau la violenţe fizice”, adaugă Teodor Niţă, procuror de caz.

68 de oameni au picat în plasa escrocilor.

Procurorii susțin că toți purtau mănuși, schimbau foarte des cartelele telefoanelor ca să nu fie depistați și se deplasau cu mașini rapide, unele de lux.

28 dintre membrii reţelei sunt acum în arest preventiv, iar unul a reuşit să fugă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri