Noua secţie a Politehnicii din Bucureşti: grădiniţa

Data publicării:
gradinita politehnica

N-au mai mult de 5-6 ani, dar deja merg la facultate. Sunt copiii angajaţilor şi studenţilor de la Politehnica Bucureşti, pentru care instituţia de învăţământ a deschis o grădiniţă în campus. Nu este o premieră. La Universitatea Babeş Bolyai din Cluj-Napoca funcţionează de mai bine de patru decenii o astfel de grădiniţă.

În fiecare dimineaţă, zeci de angajaţi ai Politehnicii Bucureşti vin la serviciu însoţiţi de copii. Cei mici rămân la grădiniţa deschisă de curând. Instituţia de învăţământ a plătit construcţia, iar în unele cazuri, acoperă şi o parte din taxa de aproximativ 300 de lei pe lună.

Mihnea Costoiu, rectorul Universităţii Politehnice Bucureşti : „Există prevederi legale care spun că universitatea poate oferi ajutoare cadrelor didactice care au venituri mai reduse şi avem o decizie a Senatului care ne permite să facem acest lucru.”

Brânduşa Alexandru, contabilă: „La standardele unei gradiniţe private, noi putem beneficia la un preţ mult mai mic.”

Mihai Corocăescu, director general: „Din toate punctele de vedere e mult mai avantajos pentru mine să îl duc aici. Timpul, nu mai pierd jumătate de oră în plus în trafic. Doi, pot să îl iau oricând termin munca.”

Grădiniţe mai au şi Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi şi Universitatea Babeş Bolyai din Cluj-Napoca.

Angela Ştefan-Bîrdea, directoarea grădiniţei UBB: „Înfiinţată în 1973 deservea în exclusivitate universitari - angajaţi ai Universităţii Babeş-Bolyai. În anul acesta şcolar cu o privire de ansamblu am constatat că avem în proporţie de 30% copii ai universitarilor.”

Peste trei sute de copii merg la grădiniţa Universităţii din Cluj-Napoca, care a devenit publică.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri