Cele 9 stații de metrou vor fi închise, pe rând, din luna iunie

Data actualizării: Data publicării:
metrou

Conducerea Metrorex precizează că lucrările de modernizare a sistemului de control-acces în 41 de stații de metrou vor demara la sfârșitul acestei luni. Disconfortul maxim pentru călători va fi însă atins în luna iunie, când nouă stații de metrou vor fi închise, pe rând, câte o săptămână.

metrou

Stațiile Pantelimon, Apărătorii Patriei, Costin Georgian, Pipera, Aurel Vlaicu, Dimitrie Leonida, Tineretului, Basarab şi Constantin Brâncoveanu, toate stații cu un singur acces, vor fi închise, pe durata lucrărilor, pe rând, cel mult o săptămână. Metrorex spune că măsura va fi luată „din motive de securitate și siguranță a călătorilor” pe parcursul lucrărilor de modernizare.

„Modernizarea se va face în cinci etape şi are ca obiectiv îmbunătăţirea serviciilor şi creşterea confortului în timpul călătoriilor cu metroul. Înnoirea sistemului de control–acces presupune înlocuirea liniei actuale de turnicheţi cu porţi de acces batante care facilitează atât intrarea, cât şi evacuarea rapidă a călătorilor în situaţii de urgenţă. Noile porţi de acces vor fi dotate atât cu un sistem de citire a benzii magnetice pentru actualele cartele, cât şi cu un sistem de citire a cardurilor contactless”, mai transmite Metrorex, printr-un comunicat de presă.

Reprezentanții regiei mai spun că vor fi achiziționate 139 de automate moderne de vândut cartele, care vor avea posibilitatea să dea rest și vor permite plata cu cardul.

Pentru stațiile de metrou cu mai multe accesuri, lucrările de modernizare vor începe la sfârșitul lunii martie, avându-se în vedere închiderea, pe rând, a câte unui acces. Pentru stațiile cu un singur acces, lucrările vor debuta în iunie.

Harta metrou

Proiectul de modernizare a sistemului de control-acces este finanţat din fonduri europene nerambursabile în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020 şi este în valoare de 149,7 milioane de lei, fără TVA.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri