Noua tendinţă în imobiliare, care scade preţurile cu 25%

Data actualizării: Data publicării:
imobiliar

Ansamblurile rezidenţiale din comunele aflate în apropierea marilor oraşe devin chiar ele mini-oraşe. Preţurile mici ale terenurilor şi dorinţa multora de a se muta la aer curat au făcut tot mai atractivă piaţa rezidenţială de la periferii. Locuitorii noilor cartiere au la dispoziţie şi supermarketuri, grădiniţe şi acces la liniile de transport.

Apartamentele construite în noile cartiere de la periferie sunt şi cu un sfert mai ieftine faţă de cele din oraş. Utilităţile sunt de asemenea mai ieftine decât în centru şi există şi proiecte de mall-uri.

Victor Vremera, reprezentantul unui dezvoltator: „Complexul pune la dispoziţia locuitorilor şi microbuzele proprii de transport, se circulă la interval regulat şi bine stabilit până la cele mai apropiate staţii de metrou, de dimineaţă până seara”.

Zeci de blocuri au fost ridicate şi în apropierea oraşelor Popeşti-Leordeni, Bragadiru şi Otopeni. Ansamblurile de aici pot fi considerate adevărate mini-oraşe: au parc, grădiniţe, farmacie.

De altfel, un studiu arată că cele trei oraşe şi patru comune din ţară sunt în top 15 la capitolul livrări de locuinţe noi în 2014. Au depăşit oraşe mari precum Iaşi sau Ploieşti.

La Timişoara, în comuna Giroc, dezvoltatorii au găsit terenuri mai ieftine, au adus utilităţi şi au oferit soluţii de transport rapid spre oraş.

Şi la Cluj, în comuna Floreşti, au apărut blocuri noi. Chiriile sunt mai mici ca în zona centrală, ia proprietarii plătesc impozite mai mici.

Statisticile arată că după anii 90 au fost construite un milion de locuinte, cele mai multe terminate în anul 2008. În România, sunt în prezent aproximativ 9 milioane de case şi apartamente.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri