Numărul locurilor de cazare în România, mai mic decât în Bulgaria sau Ungaria

Data publicării:
cazare mamaia

În România, avem puţin peste 326 de mii de locuri de cazare, şi ne uităm cu ciudă că ne întrec şi bulgarii şi ungurii. Hotelierii ştiu că statul este vinovat pentru lipsa unei idei clare în industria ospitalităţii, dar sunt optimişti. Oamenii de afaceri încep să capete experienţă şi să recupereze din avansul pierdut.

Faţă de vecinii noştri bulgari, noi am început mai târziu să investim. Cred că anii viitori îi putem ajunge şi chiar depăşi”, afirmă Ştefan Necula, director agenţie.

Ungaria ţară de trei ori mai mică decât România, fără mare, deltă şi relief spectaculos ca al nostru, ne depăşeşte şi ea. Maghiarii au 120.000 de locuri de cazare în plus, mare parte concentrate la Budapesta şi în zona celebrului lac Balaton. Hotelierii ştiu de ce am rămas în urmă. Tot strategia statului în domeniul turismului ne-a adus aici.

Nu avem nicio firmă, niciun mare touroperator internaţional care să opereze în România. Faptul că noi după Revoluţie aveam în jur de 200.000 de locuri de cazare, din care jumătate erau pe litoral şi acum avem 320.000 de locuri înseamnă că s-a construit, dar fără turişti străini, se construiau degeaba”, spune Dumitru Ivănescu, hotelier.

Cele mai multe locuri de cazare din România sunt concentrate pe Valea Prahovei şi pe litoralul românesc. Din numărul total de paturi, 30% se regăesc în staţiunile de la mare.

În toată Uniunea Europeană există peste 31 de milioane de locuri de cazare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri