O autostradă din România s-a blocat într-un cimitir

Data publicării:
cruci

Lucrările pentru cei 22 de kilometri de autostradă între Lugoj - Deva au început în martie 2013. Şantierul s-a blocat însă la scurt timp. Constructorul s-a lovit de o problemă: a descoperit un cimitir chiar în mijlocul traseului, care a pus cruce lucrărilor.

Cimitirul care ţine de comuna Brănişca a fost deschis în 1994 şi are peste 200 de morminte. Cei mai mulţi dintre cei îngropaţi acolo sunt bătrâni de la centrul social din localitate. Pentru că nu au familii, locurile de veci par părăsite. Localnicii nu îşi explică de ce proiectanţii autostrăzii nu au ştiut de existenţa cimitirului.

În 2010, atunci când Guvernul a decis să construiască autostrada la marginea comunei Brănişca, edilul şef a fost anunţat şi a oprit înmormântările. Cu toate acestea traseul şoselei rapide a rămas neschimbat şi trece prin mijlocul crucilor.

Bucata de 22 de km este construită de firme controlate de unul dintre regii asfaltului, omul de afaceri Dorinel Umbrărescu, şi costă 520 de milioane de lei. Lucrările ar trebui terminate anul viitor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri