O fetiţă de 9 ani s-a ales cu răni grave după ce învăţătorul a tras-o de urechi pentru că nu a răspuns la toate întrebările

Data publicării:
elev copil scoala mediafax

Familia copilei l-a reclamat pe învăţător, iar cazul este cercetat acum de Poliţie şi de Inspectoratul Şcolar Judeţean.

Fetiţa a primit îngrijiri medicale, dar este traumatizată. De altfel, de teamă, iniţial nici nu a spus acasă ce s-a întâmplat.

Rudele şi-au dat seama că este ceva în neregulă şi că are dureri de cap şi răni în jurul urechilor.

Unchiul fetiţei a depus plângere la Poliţie.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui, Mihaela Ştraub, a declarat la Digi24 că unchiul elevei a declarat că incientul s-a petrecut în timpul orelor de curs, în sala de clasă.

La rândul ei, micuţa a spus că a fost lovită de învăţător pentru că nu s-a descurcat tocmai bine la unele întrebări. Poliţiştii au mers cu fetiţa la IML unde s-a eliberat un certificat medico – legal din care rezultă că are nevoie de 3 – 4 zile de îngrijiri medicale.

Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru purtare abuzivă pe numele învăţătorului.

Doru Bălan, inspector şcolar general adjunct, a declarat la Digi24 că incidentul este regretabil. Potrivit acestuia, a reieşit în urma verificărilor că fetiţa a fost agresată. De altfel, ea şi rudele au venit la Inspectorat unde au povestit ce s-a întâmplat. „Avea semne de violenţă fizică şi urechea puţin dezbârnată”, a spus Doru Bălan.

El a adăugat că în primă fază, alţi copii au negat incidentul de teamă, întrucât au mai fost cazuri de agresiune fizică din partea respectivului învăţător, care i-a ameninţat că îi va lăsa repetenţi.

Învăţătorul va intra în continuare la ore, până la finalizarea anchetei şi ajungerea la o decizie din partea comisiei de disciplină din cadrul şcolii. Ancheta ar putea dura maximum două săptămâni, a spus inspectorul şcolar general adjunct.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri