O gravidă din Ploiești ar fi fost trimisă în Capitală cu taxiul, nu cu ambulanța. Fătul a fost născut mort, pe drum

Data publicării:
b

Femeia de 39 de ani, care avea o sarcină în 33 săptămâni, a ajuns la Maternitatea din Ploieşti pe 15 octombrie, după ce s-a simţit rău. Nu a primit însă ajutor.

Mi-au spus medicul de gardă şi asistenta de acolo, că dacă vreau să aibă şanse copilul să trăiască, să ajung la Bucureşti. Am spus că nu am maşină, am cerut salvare şi mi-au spus că nu-mi pot da o ambulanţă, mi s-a spus să iau taxiul”, povestește Mihaela Muşat.

A plecat spre Bucureşti, dar pe drum a intrat în travaliu. Taximetrista a sunat la 112.

„La ora 15:39 de minute s-a primit un apel la 112 cu o femeie de 37 de ani care a născut într-un taxi la intrarea în localitatea Ciolpani. S-a trimis cel mai apropiat echipaj, de la Săftica, Baloteşti. S-a ajuns în 11 minute. A fost găsită femeia în taxi. Născuse. Copilul era rece, fără activitate cardiacă”, declară Alis Grasu, director Ambulanța București-Ilfov.

Vestea a fost un şoc pentru familie şi apropiaţi.

„Am fost la tot felul de ecografii, mi-au spus că e bine, copilul normal, la 2 kilograme 60 de grame era sănătos... fetiţă... ne-o doream din tot sufletul”, spune Gheorghe Plopeanu, soţul femeii.

Conducerea Maternităţii are propria variantă.

Pacienta nu a fost trimisă, pacienţii, atâta vreme cât au libertatea de a alege un serviciu medical, a ales să plece, a plecat singură, nu se poate interpreta că a fost trimisă. Medicii, în mod sigur, au înştiinţat-o de tot ce înseamnă momentul de sarcină şi decizia a fost personală”, declară Cătălin Boeru, managerul Maternităţii Ploieşti.

Ministrul Sănătăţii aşteaptă rezultatele anchetei, dar şi-a făcut propria părere despre ce s-a întâmplat.

Având în vedere că aici sunt trei linii de gardă, eu consider că acest sau un caz similiar cu acesta ar fi putut fi monitorizat și dus până la capăt în această maternitate”, declară Nicolae Bănicioiu, Ministrul Sănătăţii.

În funcţie de rezultatul anchetei, cazul ar putea ajunge pe masa Colegiului Medicilor sau chiar a Parchetului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri