O mamă a fost despăgubită cu 50.000 de lei după ce spitalul i-a schimbat copilul

Data publicării:
GettyImages-copii bebelusi-1

Incidentul s-a petrecut în vara anului 2011, atunci când a adus pe lume o fetiță la Spitalul Orăşenesc Târgu Neamţ. Femeia susține că și-a văzut bebelușul imediat după naștere, dar că, în scurt timp, copilul a fost schimbat cu altul.

De vină pentru această întâmplare ar fi de vină chiar asistentele care, deși au pus brățările corect bebelușilor, i-au încurcat atunci când i-au așezat în pătuțuri. Femeia a observat acest lucru, a atras atenția unei asistente, însă aceasta a încercat să o convingă că nu copiii au fost schimbați, ci că brățările au fost puse greșit.

Întregul incident a fost clarificat abia după câteva zile, atunci când a revenit asistenta șefă, asistentă care a fost prezentă la naștere și care a observat un semn pe piciorul unuia dintre copii, lucru care a fost și consemnat în fișa de observații.

Între timp au fost efectuate și analize de sânge, atât bebelușilor, cât și mamelor.

De asemenea, a fost declanșată și o anchetă internă care a stabilit că a fost neglijență din partea cadrelor medicale.

Femeia a dat spitalul în judecată, iar Judecătoria din Neamț a decis în primă instanță plata unor daune în valoare de 100.000 de lei. Decizia a fost atacată de unitatea medicală, iar decizia definitivă a venit în urmă cu o săptămână, pe data de 17 februarie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri